Pilar Prim, la nova plaça del Barri Antic de Valls

El darrer ple de l'Ajuntament de Valls aprova la denominació de plaça Pilar Prim per a la plaça que hi ha davant de la Biblioteca Carles Cardó
Ajuntament de Valls | Redacció

 

En el darrer ple de l'Ajuntament de Valls, celebrat el dilluns 27 de febrer, es va aprovar el pressupost per a l'exercici del 2019, que ascendeix a 27,6 milions d'euros, amb 13 vots a favor i 8 en contra. Albert Batet va destacar que es destinen «més recursos que mai» en l'àmbit social, ja que el pressupost aposta per les persones, la formació, el desenvolupament econòmic i la cultura. 

 

Pilar Prim, nom per a la plaça que hi ha davant de la Biblioteca Carles Cardó

 

Amb 14 vots a favor, 6 en contra i 1 abstenció, es va aprovar la denominació de plaça Pilar Prim, per a la plaça que hi ha davant de la Biblioteca Carles  Cardó. És una proposta que surt l'Institut d'Estudis Vallencs arran d’una moció aprovada el passat 24 de setembre de 2018 en el plenari municipal. No obstant això, tot i ser un nom representatiu dels personatges literaris de Narcís Oller, la CUP, el PSC i Compromís per Valls van criticar el fet que sigui «el nom d’un personatge fictici i no el d’una dona real».

 

S'aprova l'establiment de servei del Museu Casteller de Catalunya

 

Des de fa setmanes, el Museu Casteller de Catalunya ha encarat la recta final amb la instal·lació de la museografia i el seu posicionament. En el ple de l'Ajuntament d'ahir es va aprovar l'establiment del servei municipal previst per a l'equipament. Van votar-hi en contra els grups municipals de la CUP i PSC, mentre que PP i Compromís per Valls es van abstenir. 

Pla general del futur Museu Casteller de Catalunya, que es construeix a Valls. | Redacció

 

Valls se suma a la vaga feminista del 8M

 

En l'apartat de les mocions, la CUP va presentar la moció de suport a la vaga feminista prevista pel 8 de març. D'entre els punts del text aprovat, es va destacar l’escletxa salarial entre homes i dones, es va reivindicar un protocol per evitar la discriminació laboral de les persones trans i es va instar a recuperar els articles en matèria laboral dels que van ser suspesos pel Tribunal Constitucional.