Els Teatres de Valls alcen el teló amb el monòleg ‘Shirley Valentine’ protagonitzat per Mercè Arànega

L'actriu pujarà a l'escenari del Centre Cultural aquest dissabte 5 d'octubre a les 21.00 hores, en la nova temporada teatral
Imatge promocional de 'Shirley Valentine' | Cedida

 

Aquest dissabte comença la nova temporada dels Teatres de Valls de la mà de Mercè Aránega. L'actriu representarà el paper de Shirley Valentine, una mestressa de casa de Liverpool que té una relació rutinària amb el seu marit i dos fills que ja han marxat de casa.

Un dia, una amiga li fa un regal sorprenent: un bitllet d'avió per marxar, totes dues, quinze dies de vacances a Grècia. La proposta trasbalsa la Shirley, que es pregunta què se n'ha fet d'aquella noia que tenia tants somnis i com és que s'ha convertit en una dona de mitjana edat que beu vi blanc mentre prepara un ou ferrat amb patates fregides per al seu marit. L'obra tindrà lloc aquest dissabte 5 d'octubre a les 21.00 hores al Centre Cultural Municipal.

‘Shirley Valentine’, és un monòleg escrit per Willy Russell que relata la petita revolució que experimenta una mestressa de casa de mitjana edat en rebre una oferta temptadora: marxar de vacances a Grècia amb la seva millor amiga.

Un fenomen teatral amb diversos premis

El muntatge, una coproducció de Mola Produccions i Focus, està dirigit per Miquel Gorriz. Estrenada el 1986, la comèdia de Russell es va convertir en tot un fenomen teatral a Londres.

El muntatge va rebre el premi Laurence Olivier en les categories de millor comèdia nova i millor actriu (Pauline Collins), l'any 1988; el premi Tony en la categoria de millor actriu principal en una obra de teatre el 1989, i el premi Theatre World per al millor debut a Broadway, el 1989. Aquell mateix any, Lewis Gilbert va portar el text a la pantalla gran, amb Pauline Collins com a protagonista.

Entrades a la venda

Les localitats per veure l’espectacle es poden adquirir a través de la plataforma web www.eventbrite.es, a les taquilles del Teatre Principal en horari especial, de 12.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores, i també mitja hora abans de l'espectacle a les taquilles del Centre Cultural. Des de les 20.30 hores els joves de fins a 30 anys poden adquirir localitats a 3 euros dins la Promoció Jove, que impulsen els Teatres de Valls.

"📝AGENDA: El Convent de les Arts d'Alcover obre la temporada de tardor amb l'espectacle LOO" "‼ATENCIÓ: La diada castellera de Santa Úrsula s'avança i començarà a les 12.15h amb el cant dels Segadors"