Museu Casteller de Valls

Les obres de consolidació dels arcs medievals del Museu Casteller de Valls s'executaran en 4 mesos

Amb una inversió de 190.000 euros el projecte inclou tant la consolidació dels dos arcs medievals, la consolidació de les parets mitgeres i la urbanització de l'espai

L'Ajuntament de Valls ha aprovat adjudicar, finalment, el contracte de les obres de consolidació dels arcs medievals situats a l'entorn del Museu Casteller per un import de 190.140 euros a l'empresa Constecnia 3. El període d'execució de les obres és de 4 mesos i el projecte preveu la recuperació dels arcs medievals gòtics que van ser descoberts durant l'enderroc de l'espai que ara ocupa el Museu Casteller.

En aquest sentit, la intervenció posarà en valor els arcs, eliminant estructures irrellevants i residuals com l'escala i el mur que es troben al seu darrere. A la vegada, l'arc principal es desmuntarà i es tornarà a muntar amb la correcta plomada per evitar riscos estructurals.

Les obres també inclouen la consolidació de les parets mitgeres dels edificis adjacents, així com la urbanització i adequació de la petita plaça que es generarà just sota dels arcs, d'uns 76 m2, amb una nova pavimentació i instal·lant nou mobiliari urbà. Així, aquesta nova placeta s'urbanitzarà a una cota inferior a la del conjunt de l'espai i s'hi instal·laran diversos bancs per convertir la zona en un espai de descans. També s'ha previst la instal·lació de focus al terra per a l'enllumenat ornamental dels arcs.


Comentaris