URGENT

Un home, greument cremat al Vendrell per una deflagració a casa seva

S'inicia l'asfaltatge de la carretera del Pla de Valls i els carrers adjacents

Les obres finalitzaran el dissabte 23 de novembre
Imatge d'arxiu d'una màquina asfaltant. | Redacció

El dimarts dia 19 de novembre s'iniciaran les obres d'asfaltatge de la carretera del Pla de Valls, en el tram comprès entre les places de la Font de la Manxa i de la Creu, així com dels carrers adjacents Francesc Rodon Queralt, Sant Magí, Priorat de Lledó, Maria Codina i Veciana. Les obres s'allargaran fins al dissabte 23 de novembre i comportaran la prohibició d'estacionament i el tall de trànsit d'aquests carrers entre les 7.00 h i les 19.00 h.

 

L'asfaltatge definitiu d'aquests vials forma part de les obres d'urbanització i reforma integral que, amb una inversió d'1,3 milions d'euros, s'estan realitzant en aquest àmbit del centre de la ciutat de gairebé 11.000 m2. A més de l'asfaltatge que s'efectuarà al llarg de la setmana que ve en aquests carrers, les obres continuen a hores d'ara al passeig dels Caputxins. Precisament en aquesta zona, el projecte destaca per posar en valor els elements patrimonials d'aquest històric passeig de 185 metres de llargada, entre ells el monument als Xiquets de Valls, la Biblioteca Popular, l'església de la Mare de Déu del Lledó i la Casa de Cultura.

 

En la nova urbanitzaci√≥ projectada per a tot l'√†mbit s'ha donat prioritat a la seguretat i comoditat dels vianants. Aix√≠, per exemple, amb la reurbanitzaci√≥ de la carretera del Pla les voreres tenen amplades superiors als 3 metres i, a la vegada, les cru√Įlles dels diferents carrers s√≥n de plataforma √ļnica i al mateix nivell, estalviant al vianant baixar i pujar la vorera per creuar-los.

 

A m√©s, la major part dels passos de vianants s√≥n elevats i adaptats per eliminar aix√≠ barreres arquitect√≤niques i garantir que els vehicles redueixin la velocitat. El projecte tamb√© inclou la modernitzaci√≥ de serveis p√ļblics d'aigua, clavegueram i enllumenat. Es preveu que el conjunt de les obres finalitzin a finals de febrer.