Es fan passar per policies i ocupen pisos deshabitats a Valls

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets
Els incidents s'han detectat a la zona del carrer Abat Llort de Valls | Albert Oliva

Un grup d’individus es dedica a ocupar pisos buits en mans de bancs i els acaba llogant a terceres persones a preus baixos pel centre de Valls. Aquesta pràctica s’ha detectat els darrers dies a la zona compresa entre els carrers Abat Llort, Miralbosc, Jacint Verdaguer, Paborde i Pantà, segons confirmen fonts policials. L'últim incident s'ha produït just aquest dijous a la tarda. Per accedir al bloc d’habitatges, els delinqüents, la majoria joves extutelats, fan creure al veïnat que són policies i poder entrar així a l'edifici, amb l’excusa que van a fer un servei. Un cop dins, els falsos policies rebenten el bombí de la porta de l'immoble deshabitat, que ja tenien prèviament localitzat, i canvien el pany.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra ho estan investigant. Segons la policia, primer el grup busca pisos buits que ja siguin d'una entitat bancària. Quan el tenen localitzat hi van de vespre o nit, assegurant-se que hi haurà veïns al bloc per obrir-los. L'alarma, de fet, l'acostumen a donar els mateixos veïns. El darrer succés s'ha donat al carrer Jacint Verdaguer aquest dijous a la tarda i va ser precisament un veí qui va avisar la Policia Local, en sentir cops a un habitatge deshabitat.

La policia, quan enxampa el grup, dissuadeix i identifica els joves. Aquests marxen pel seu propi peu, si bé no aturen la dinàmica i fins i tot arriben a tornar al mateix pis, conscients que, en només 48 hores d'ocupació, ja cal una ordre judicial. Fonts dels Mossos d'Esquadra confirmen que també han hagut d'intervenir en una temptativa d'ocupació il·legal d'aquest grup de delinqüents. Van intentar entrar en un bloc de pisos del centre a crits de 'policia!', però finalment no se'n van sortir. La Policia Local recorda a la ciutadania que no es refiï d'aquestes entrades policials falses, que els cossos policials no accedeixen d'aquestes maneres als immobles i que sempre mirin pel balcó per assegurar-se que no es tracten d'intrusos.

"La proposta del Museu d'Alcover per al Dia Internacional dels Museus" "Marc Ayala: «Hem hagut de desfer la Festa Major de Valls que teníem i repensar-la tota»"