Plantació de marihuana a Cabra del Camp

La Guàrdia Civil desarticula una organització dedicada al tràfic de drogues a Cabra del Camp

De moment hi ha quatre detinguts i dues persones més són investigades

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada al tràfic de drogues, a Cabra del Camp, després de realitzar una inspecció en una granja de perdius. En l'actuació, s'han detingut quatre persones i dues més s'estan investigant per un suposat delicte de cultiu i tràfic de drogues. En aquest sentit, els agents van confiscar uns 142 kg de cabdells, 88 kg de picada, 403 kg de cabdells en plantes, a més d'unes 433 plantes de marihuana.

Els fets es van iniciar quan una patrulla es disposava a realitzar una inspecció rutinària en una explotació avícola de producció de perdius. En arribar a la instal·lació, els agents van ser atesos per una persona, que ja des d'un inici, mostrava símptomes de nerviosisme. A més, en una de les naus on s'haurien de trobar les perdius, el que van trobar van ser tres persones extraient de les plantes els cabdells de marihuana.

A la vista del que es va descobrir, es va fer càrrec de les actuacions la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Tarragona, qui va procedir a l'entrada i registre en l'habitatge i al registre de les diferents instal·lacions. Així, durant el registre es van detectar diversos magatzems usats per a l'assecatge, dipòsit i elaboració de la marihuana. A l'exterior de la finca, es va localitzar una plantació de marihuana, però tapada amb una xarxa per dificultar la seva visió des de l'aire.

Quatre detinguts i dos investigats

La finca presentava una infraestructura i els mitjans suficients per a una producció constant d'una gran quantitat d'aquest tipus de droga, des de la primera fase de cultiu, passant per la d'assecat i tractament, fins a la comercialització il·lícita final per al seu consum.

Finalment, es va detenir quatre homes, tres de nacionalitat romanesa i un marroquí. També s'estan investigant dos homes més de nacionalitat espanyola. Tots ells, així com el material intervingut, van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Valls i s'ha decretat l'ingrés a la presó provisional per als quatre detinguts.


Comentaris