Es creen els premis Vallsemprèn amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria entre els joves de l’Alt Camp

S’hi poden presentar estudiants majors de 16 anys matriculats en cicles formatius de grau mitjà o superior dels instituts de tota la comarca
Presentació dels premis Vallsemprèn. | Júlia Giribets

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera convoca la primera edició dels premis Vallsemprèn amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor entre els joves de l’Alt Camp i reconèixer la seva creativitat. És per això que els participants en aquest certamen han de ser estudiants majors de 16 anys matriculats en cicles formatius de grau mitjà o superior dels instituts de la comarca.

Els participants hauran de presentar un pla d’empresa en grups de 3 o 4 persones, per fomentar el treball en equip, i optaran a un dels tres premis que s’han convocat. El primer d’ells consisteix en un val de 600 euros per gastar en diferents establiments de Valls, el segon té un valor de 400 euros i el tercer de 200 euros.

Més enllà d’aquests guardons, la  presidenta de Vallsgenera i regidora d'Empresa i Ocupació, Rosa Rovira, destaca el reconeixement que això suposarà per als guanyadors, ja que «farem difusió dels projectes guardonats».

Els premis s'atorgaran als projectes empresarials més innovadors, amb més potencialitat de creixement de negoci i que, a la vegada, potenciïn la creació de riquesa i de llocs de treball.

El jurat estarà presidit per la mateixa presidenta de Vallsgenera, Rosa M. Rovira. «Es valorarà la presentació, la idea de negoci, la viabilitat del projecte i la responsabilitat social corporativa, entre altres aspectes», ha explicat la regidora.

Fins ara, des de Vallsgenera es donaven premis als treballs de recerca de Batxillerat, però enguany, s’ha apostat per aquest format de premiar el talent jove pel que fa a l’àmbit empresarial i posant la mirada en els cicles formatius, ja que fins ara no hi havia premis per als alumnes d’aquestes categories. La convocatòria per optar als premis està oberta fins al 20 de novembre.

El 4 de desembre, entrega de premis i jornada Futurjove

Els premis d’aquest certamen es lliuraran el 4 de desembre al Centre Cultural de Valls, on també se celebrarà la jornada Futurjove, un 'showroom' de nova creació que organitza Vallsgenera i que estarà dedicat a les professions pioneres a l'Alt Camp, amb la participació de joves emprenedors d'èxit de la comarca que explicaran les seves experiències professionals. Aquesta activitat també està dirigida a alumnes de 4t d’ESO dels instituts de Valls.

"🍽ATENCIÓ: Comença la pretemporada de calçotades a Valls!" "🎭 AGENDA: Titelles dels més antics d’Europa, al Festival Guant de Valls"