La CUP d'Alcover presenta els eixos principals del seu programa electoral

La protecció de la Vall del Glorieta, l’estudi sobre la qualitat de l’aire, la participació i la crítica al partit del govern centren les intervencions de l’acte
Presentació del programa electoral de la CUP d'Alcover. | Cedida

 

Al voltant de 120 persones van omplir el dissabte a la tarda la sala d’actes de Ca Cosme en l’acte de presentació del programa de la CUP d’Alcover de cara a les eleccions municipals. Aquest és un dels dos actes que la candidatura té previst en aquesta campanya electoral.

Durant la seva intervenció, els membres de la llista van recordar que fa quatre anys la formació va irrompre com a primer grup municipal de l’oposició partint de zero, i que en aquestes properes eleccions es planteja trencar la majoria absoluta al govern d’Alcoverencs pel Canvi. «Liderant l’oposició amb tres regidors durant aquests quatre anys hem anat sumat més suports», va assegurar Jordi Roca-Gomis, membre de la candidatura.

Crítiques a la gestió actual

En els parlaments es va dir que els darrers anys a Alcover, «han estat 20 anys d’un govern de majories absolutes que va començar com una alenada d’aire fresc en la política alcoverenca però que s’ha anat desinflant i acomodant». En aquest sentit, la CUP d’Alcover considera que algunes decisions de l’equip de govern són «pròpies dels partits més conservadors».

Per la seva banda, Marc Caparó, membre de la candidatura va demanar que es fes un estudi de la qualitat de l’aire en el municipi i va criticar que l’equip de govern no el volgués fer. «Diuen que els estudis els ha de fer la Taula de Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona però aquesta no funciona, i llavors es limiten a fer mocions reclamant que la taula funcioni, i mentre, què passa amb la salut de les alvoverenques?».

A més, des de la CUP es critica l’externalització de la promoció econòmica a càrrec d’un gerent d’una entitat com ‘Alcover funciona’ i es va posar de manifest la necessitat d’un habitatge assequible.

La massificació de la Vall del Glorieta va centrar algunes de les crítiques dels cupaires, que també van retreure-li a l’Ajuntament «la nul·la col·laboració en l’organització del referèndum de l’1-O, vam estar de sort que l’Institut no és un equipament municipal, perquè llavors, no haguéssim votat?».

El proper acte de la CUP tindrà lloc el divendres 24 de maig a l’Església Vella i serà protagonitzat per un sopar popular i música en directe, comptant amb intervencions dels membres de la candidatura.

També et pot interessar:

"AGENDA: La Biblioteca Carles Cardó de Valls prepara una nova Supernit a les Biblioteques" "ATENCIÓ: Ferit un conductor per un accident de trànsit a Alcover"