NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Les mesures tenen com a objectiu reactivar el comerç local

Alcover presenta una nova edició dels pressupostos participatius

La votació s'allargarà fins al 18 de setembre

L'Ajuntament d'Alcover continua apostant pels pressupostos participatius, un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant el qual els veïns i veïnes poden decidir de forma directa sobre la destinació de part dels recursos municipals. Els alcoverencs han exposat i proposat en què destinarien 20.000 euros del pressupost municipal, 2.000 euros més que en la darrera  partida, per executar projectes de millora i manteniment de l'espai públic. S’han presentat un total de 10 propostes de les quals 9 han estat admeses, segons les bases establertes.

Les nou propostes són l'arranjament de Pont dels Moros, una nova àrea d’esport a l’aire lliure amb un parc de barres, la instal·lació de dues cistelles regulables de paret i banquetes al pavelló municipal, un nou parc inclusiu a la plaça Lluís Companys, la creació d'àrees de jocs a la Font Fresca, la millora als parcs infantils amb la instal·lació d’una tirolina a la plaça Lluís Companys i al parc del Mas de Forès, millores al pavelló Municipal, l'enjardinament de l'entrada d'Alcover des de Valls i les cobertes per aixopluc als dos accessos de l'escola i la llar d'infants .

Des d'aquest dilluns 31 d'agost i fins al 18 de setembre, s'obre el període de votació entre la ciutadania. Com a novetat, aquest s'allargarà tres setmanes repartides en dos ubicacions diferents, així del 31 d’agost al 13 de setembre es podrà dipositar la butlleta a la Piscina municipal i del 14 al 18 de setembre es podrà votar a Ca Cosme.

Com funciona la votació?

Els alcoverencs rebran al seu domicili una butlleta amb la relació dels projectes presentats. En aquesta es podrà seleccionar una única opció i la votació es farà presencialment a la recepció de la piscina Municipal (del 31 d'agost al 13 de setembre) i a l’oficina d’Atenció al Ciutadà de Ca Cosme on hi haurà a disposició de la ciutadania l'urna per a realitzar la votació dels projectes. Serà necessari identificar-se per tal de poder fer la votació. Podrà votar el global de la població majors de 16 anys i empadronats a Alcover.

Finalment, es realitzarà la proposta o propostes més votades per majoria simple de vots fins esgotar el pressupost destinat.  En cas d’empat entre dues o més propostes, la Comissió Tècnica d’Avaluació adoptarà la valoració final de quines propostes han de ser escollides per a dur-les a terme. L’acte d’escrutini dels vots i publicació dels resultats es farà el 18 de setembre a les 19.30 h a Ca Cosme.


Comentaris

envia el comentari