Jordi Cartanyà

L'Ajuntament de Valls presenta uns Pressupostos Participatius valorats en 250.000 euros

Del 14 de desembre al 17 de gener, els ciutadans podran votar entre 36 propostes

Valls ha presentat les propostes dels Pressupostos Participatius de 2020. Així, entre el 14 de desembre i el proper 17 de gener, les vallenques i vallencs podran votar entre un total de 36 projectes. Es tracta de propostes d'àmbits molt diversos, entre noves infraestructures i serveis, actuacions de mobilitat, d'entorn natural o de creació de nous espais de convivència que els mateixos ciutadans van presentar durant el procés de participació previ i que han estat validades per la comissió tècnica municipal, d'acord amb el que estableix el protocol de pressupostos participatius.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El procés, que s'ha retardat respecte al calendari previst a causa del confinament de la primavera i la situació per la pandèmia, es reprèn ara amb les votacions. Precisament, a causa de les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19, en aquesta ocasió s'ha optat per realitzar les votacions ciutadanes de manera no presencial.

Poden votar totes les persones empadronades a Valls majors de 16 anys que podran escollir 3 dels 36 projectes a votació. Els ciutadans escolliran les propostes i l'Ajuntament ha reservat ja un màxim de 250.000 euros per finançar els projectes elegits. Aquesta és la xifra més alta des de la implantació del procés de pressupostos participatius l'any 2017, ja que en aquest període el consistori ha incrementat la inversió de manera progressiva any rere any. En concret, amb relació al 2017, la inversió en projectes participatius ha crescut en més d'un 78%.

Executat el 58% dels projectes des de 2017

Dels 12 projectes escollits per la ciutadania en els tres processos participatius celebrats fins ara des de 2017, un 58% han estat ja executats el banc de recursos tècnics de salut, el parc de barres skate i, també al Fornàs, la pista de bàsquet a l'aire lliure, l'adequació de l'enllumenat del Parc Barrau, la plantació d'arbres a l'entrada de l'escola Enxaneta, la millora al parc del Mas Miquel o el remolc d'emergències per a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil.


Comentaris