Els primers calçots de la temporada ja es poden menjar a Valls

Alguns restaurants de la zona ja els ofereixen, obrint així la pretemporada de calçotades. La Cambra de Comerç de Valls ja ha començat la promoció de les calçotades
La IGP de Valls preveu una producció de 18 milions de calçots. | Cedida

Els primers calçots tendres de la temporada 2019-2020 ja es poden degustar en alguns dels restaurants de l’Àrea de Valls. D’aquesta manera comença la pretemporada de calçotades que s’allargarà fins al mes d’abril de 2020. Tot fa pensar que aquesta, serà una temporada amb calçots excel·lents, tant en quantitat, qualitat i sanitat.

Ara mateix, els camps de calçots ja presenten un aspecte molt atractiu i que s’aniran collint en diverses remeses, en funció de la data en què van ser plantats.

Es preveu una producció de 18 milions de calçots de la IGP Calçot de Valls

Aquesta temporada es preveu una collita de 18 milions de calçots. Segons informa la Cambra de Comerç de Valls, la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, que acull una cinquantena de productors de calçots (amb etiqueta) de quatre comarques: Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès té aquesta previsió.

Tot i això, les xifres generals són molt més elevades, ja que la resta de productors no inscrits a la IGP Calçot de Valls, poden recollir més de 60 milions de calçots, encara que no estiguin registrats. En total, doncs, s’estima una important producció de més de 80 milions de calçots.

Festa de la calçotada i promoció fora de Valls

El dia clau de la temporada de calçotades a Valls serà, com és habitual, l’últim diumenge del mes de gener, el dia 26, ja que se celebrarà a Valls la Gran Festa de la Calçotada 2020.

D’altra banda, la Cambra de Comerç de Valls, ja està promocionant la temporada de calçotades més enllà de l’Alt Camp. De moment, han presentat els primers manats de calçots tendres a l’estand de la Fira d’Andorra La Vella, que s’ha celebrat a la capital del Principat d’Andorra, del 25 al 27 d’octubre.

"🎭 AGENDA: Titelles dels més antics d’Europa, al Festival Guant de Valls" "👉BONA NOTÍCIA: Valls recuperarà un important element noucentista que data de 1921"