Assistents a la roda de premsa d'avui

Els Xiquets de Valls aixecaran els primers castells de la represa el dia de Sant Joan

El protocol preveu la participació de 100 castelleres i castellers, 50 per cada colla, tant als assajos previs com a l’actuació

Els Xiquets de Valls  enlairaran els primers pilars castellers de la represa per la Festa Major de Sant Joan de 2021. La prova pilot i estudi clínic que han presentat les dues agrupacions, l’Ajuntament de Valls, el Pius Hospital i l’ABS Valls Urbà-ICS han estat validats pel departament de Salut de la Generalitat, amb un protocol que preveu la participació de 100 castelleres i castellers, 50 per cada colla, tant als assajos previs com a l’actuació.

D’aquesta manera, la plaça del Blat, Km0 del món casteller, viurà els primers pilars de la represa, després de l’aturada de l’activitat de les colles de tot el país a causa de la Covid-19. L’actuació  tindrà un gran caràcter simbòlic també perquè se celebrarà el dijous  24 de juny, primera gran cita del calendari casteller tradicional que sempre coincideix amb la festivitat de Sant Joan a Valls.

El protocol de la prova pilot aprovat inclou totes les mesures de seguretat tant als  assajos  com a l’actuació, en un desplegament que tindrà com a responsables de la seva aplicació el Pius Hospital i l’Àrea Bàsica de Salut Valls Urbà-ICS i que comptarà amb l’acompanyament de Salut Pública  de la Generalitat. Així, s’efectuaran test d’antígens a tots els castellers en les quatre jornades previstes d’assaig (dies 4, 11, 18 i 21 de juny), com també el mateix dia de l’actuació. Una setmana després, com a part de l’estudi clínic, tots els participants es faran novament una prova d’antígens per analitzar-ne el contagi potencial, la incidència en la transmissió i el resultat de totes les mesures de prevenció i seguretat que s’hauran adoptat.

Els castellers que participin als pilars utilitzaran mascareta FFP2 en tot moment i, a més dels cribatges amb test d'antígens, s'aplicaran altres mesures preventives com la presa de temperatura i la higiene de mans i peus. En cap cas, els participants podran compartir begudes i retaran la roba després de cada activitat per garantir-ne la desinfecció. A més, en els assajos també hi haurà presència de personal de suport per indicar les entrades i sortides.

Actuació amb públic

A la plaça del Blat, a banda del centenar de castellers que participaran en els pilars, la resta de públic estarà integrat per membres de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls que mantindran les distàncies de seguretat desplegant-se a la mateixa plaça i també al carrer de la Cort i fins a l'església de Sant Joan. L'espai estarà perimetrat i amb 4 punts per accedir-hi, amb control d'accés amb gel hidroalcohòlic i presa de temperatura a tots els assistents que hi hauran d'entrar amb mascareta obligatòria.