Un professor de l’Institut Jaume Huguet de Valls guanya el Premi Espiral 2019

Es tracta del professor de tecnologia, Adrià Delgado, que s’ha endut el guardó en la modalitat de tendències en perspectiva
El professor de tecnologia del Jaume Huguet de Valls, amb el premi. | Cedida

 

El professor de Tecnologia de l'Institut Jaume Huguet de Valls, Adrià Delgado, ha guanyat el primer premi (la baldufa d'or) dels premis Espiral 2019 en la modalitat de tendències en perspectiva.

 

La cerimònia d'entrega dels guardons es va celebrar el passat dissabte dia 15 de juny a Madrid. El professor va obtenir el premi gràcies a l'experiència ‘Programació i ús de xat bots amb Telegram’, la qual desenvolupa a les seves classes de Tecnologia en aquest centre vallenc.

 

L'objectiu dels premis Espiral és valorar la importància i repercussió de les bones pràctiques educatives basades en eines digitals, d'acord amb les tendències marcades per ODITE (l'Observatori d'innovació i tecnologia educativa).

 

Espiral és un col·lectiu de professorat, de persones amb formació tècnica, investigadors, estudiants i entitats, interessat en la promoció i l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'educació (TIC).

 

El col·lectiu va néixer l'any 1989 com a grup de treball dins de l'Associació de Tècnics d'Informàtica (ATI), i des de l’any 1993 és una associació professional independent.

 

Els xat bots, experiència guanyadora

Els xat bots són programes destinats a mantenir comunicacions amb els humans per respondre a preguntes i poden aportar continguts assignats o preprogramats (una màquina virtual que ofereix una comunicació instantània de forma coherent).

 

En el cas de les classes de tecnologia on s’imparteix aquesta matèria, els alumnes poden programar i crear xat bots per adquirir algunes competències i habilitats bàsiques necessàries per desenvolupar-se en la societat.

 

També et pot interessar: