Els rectors de l'Alt Camp pregant a la capella de la Candela

Programa d'actes de la festa de la Mare de Déu de la Candela 2021 de Valls

Tot i no poder-se celebrar les Festes Decennals, la capital de l'Alt Camp viurà del 30 de gener al 7 de febrer una festa molt especial

Tot i ser un any acabat en 1, Valls no celebrarà les  Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela a causa de la  pandèmia. Ara bé, la ciutat ha volgut donar un caire especial a la festivitat d'enguany amb una programació inèdita, perquè, malgrat tot no és un any normal a la capital de l'Alt Camp.

Programa d'actes de la festa de la Mare de Déu de la Candela 2021 de Valls

DISSABTE 23 DE GENER

18.00 h, a l'església de Sant Joan, Vetlla de pregària com a preparació de les properes festes dedicades a la Mare de Déu de la Candela.

DISSABTE 30 DE GENER

10.00 h, a l'església de Sant Joan, missa. Es pregarà especialment per l’erradicació de la pandèmia.

18.30 h, visita de les famílies de la catequesi a la Mare de Déu de la Candela.

19.00 h, des del campanar, primer toc manual de campanes. Durant els nou dies de la Novena, els Campaners de Valls recuperaran el toc manual de Novena”per anunciar-la. En aquest toc agafa protagonisme la campana Candela, donació del vallencs de fora vila amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 2011.

19.30 h, inici solemne de la novena i seguidament eucaristia, presidida i predicada per Mons. Joan Planellas Barnosell, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat. Aforament limitat.

DIUMENGE 31 DE GENER

11.00 h, missa dominical presidida per mossèn Joan Àguila.

19.30 h, Novena. Predica i presideix l’eucaristia Mons. Sergi Gordo Rodríguez, bisbe auxiliar de Barcelona. Aforament limitat.

DILLUNS 1 DE FEBRER

10.00 h, missa. Es pregarà especialment per l’erradicació de la pandèmia.

12.00 h, tritlleig manual de campanes de vigília, anunciant la festivitat de la Mare de Déu de la Candela, pels

Campaners de Valls.

17.30 h, representació del Ball de la Moixiganga. Un any més la Unió Anelles de la Flama fa la representació sencera del Ball de la Moixiganga a l’interior de l’església de Sant Joan. Entrada lliure. Aforament limitat.

19.30 h, Novena. Predica i presideix l’eucaristia Mons. Sergi Gordo Rodríguez, bisbe auxiliar de Barcelona. Aforament limitat.

DIMARTS 2 DE FEBRER

8.30 h, repic manual de campanes, que anuncia l’Ofici, pels Campaners de Valls.

9.00 h, benedicció de les candeles i Ofici. Primera celebració de la diada de la Candela, presidida pel pare Joan Font cmf, rector de la parròquia de la Mare de Déu del Lledó.

10.30 h, repic manual de campanes, que anuncia l’Ofici, pels Campaners de Valls.

11.00 h, benedicció de les candeles i Ofici. Segona celebració de la diada de la Candela, presidida per Mons. Joan Planellas Barnosell, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.

12.30 h, repic manual de campanes, que anuncia l’Ofici, pels Campaners de Valls.

13.00 h, benedicció de les candeles i Ofici. Tercera celebració de la diada de la Candela, presidida per mossèn Joan Àguila, rector de les parròquies de Sant Joan Baptista, de Sant Anoni Abat i la Mare de Déu del Carme de Valls.

16.00 h. obertura de l’església de Sant Joan. A partir de les 16.00 h de la tarda i fins a l’hora de la novena, es podrà fer la visita i veneració a la Mare de Déu de la Candela, a la seva capella.

19.30 h, Novena. Predica i presideix l’eucaristia P. Josep Rovira cmf, membre del CESC (Centre d’Estudis Claretians). En record del 175è aniversari de la predicació de sant Antoni M. Claret a Valls. Aforament limitat.

DIMECRES 3 DE FEBRER

10.00 h, missa. Es pregarà especialment per l’erradicació de la pandèmia.

19.30 h, Novena. Predica i presideix l’eucaristia Mons. Antoni Vadell Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona. Aforament limitat.

DIJOUS 4 DE FEBRER

10.00 h, missa. Es pregarà especialment per l’erradicació de la pandèmia.

19.30 h, Novena. Predica i presideix l’eucaristia Mons. Antoni Vadell Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona. Aforament limitat.

DIVENDRES 5 DE FEBRER

10.00 h, missa. Es pregarà especialment per l’erradicació de la pandèmia.

19.30 h, Novena. Predica i presideix l’eucaristia Mons. Javier Vilanova Pellissa, bisbe auxiliar de Barcelona. Aforament limitat.

DISSABTE 6 DE FEBRER

10.00 h, missa. Es pregarà especialment per l’erradicació de la pandèmia.

19.30 h, Novena. Predica i presideix l’eucaristia Mons. Javier Vilanova Pellissa, bisbe auxiliar de Barcelona. Aforament limitat.

DIUMENGE 7 DE FEBRER

11.00 h, missa dominical. Eucaristia a l’església de Sant Joan, presidida per mossèn Joan Àguila.

19.30 h, Novena. Predica, en la seva cloenda, i presideix l’eucaristia Mons. Joan Planellas Barnosell, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat. Aforament limitat.