L'Alt Camp es prepara per viure uns dies de Carnaval intensos

Alcover, Vallmoll, el Pla de Santa Maria o Valls són alguns dels municipis que compten amb un programa d'actes farcit d'activitats
Rua de Carnaval de Valls i Moixó Foguer | Redacció

 

La comarca de l’Alt Camp es diposa a celebrar, un any més, la festa de Carnaval amb un programa d'actes farcit d'activitats. La gresca, la música i les disfresses seran els elements protagonistes d'aquests dies en molts dels municipis. Els actes principals, en la majoria de casos, tindran lloc el dissabte 2 de març a la tarda, amb la rua de carrosses i comparses, els sopars i els balls de revetlla.

Valls marca la celebració del Carnaval a la comarca

El Carnaval de Valls, el més destacat de l’Alt Camp, té com a tret de sortida l'Arribo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, el Dijous Gras al vespre. Enguany, com a novetat, s'estrena la Mulassa de Carnaval de la comparsa de la Unió Anelles de la Flama, que s'afegeix a la resta d'elements carnavalescos. El plat fort del Carnaval vallenc arriba el dissabte a la tarda, amb la rua de les comparses i la sortida del Moixó Foguer pels carrers de la ciutat, a partir de les 19.00 h. L'enterro del Carnestoltes i la baixada de la geganta de la Vella Quaresma, el Dimecres de Cendra, clausuren les festes de Carnaval a la capital de la comarca.

Crema del fèretre del rei Carnestoltes a Valls | Redacció

 

A Alcover, Vallmoll o el Pla de Santa Maria s'hi desenvoluparan diverses rues

Les poblacions de més habitants de la resta de la comarca també tenen un paper destacat en la festa de Carnaval. A Alcover, com l'any passat, està previst que en la rua hi participin més de 700 persones i una vintena de comparses diferents. L'hora d'inci està prevista a les 18.00 h des del pàrquing de la Fira i recorrerà els principals carrers i places de la vila. De fet, la majoria de les rues del dissabte es viuran durant la tarda i la nit a poblacions com a Vallmoll, que serà des de la plaça Major a les 18.00 h; al Pla de Santa Maria, a les 18.30 des de la plaça Sant Jordi, o a Puigpelat, a les 19.00 h, des de la plaça Jacint Verdaguer.

Imatge de la rua de Carnaval de l'any passat d'Alcover | Redacció

 

El Carnaval s'allarga diversos caps de setmana

Per facilitar l'assistència dels veïns en els carnavals dels indrets propers, hi ha pobles de la comarca que traslladen els actes al cap de setmana anterior o posterior de la data habitual de la festa de Carnaval. És el cas, per exemple, dels municipis de Vila-rodona i Bràfim, que el passat dissabte 23 de febrer ja van celebrar la rua amb la participació de les tradicionals carrosses de Carnaval. Altres pobles com Figuerola del Camp, Alió o Picamoixons ho cebraran el dissabte 9 de març a la tarda, ja en plena Quaresma.

"Valls té nou nom per a una de les places del Barri Antic" "L'original iniciativa de l'Institut Jaume Huguet de Valls pel viatge de fi d'etapa"