Valls tindrà una setmana plena de capacitats per a persones amb discapacitat

Tots els actes tenen l’objectiu d’aconseguir la plena normalització del col·lectiu en la societat mitjançant la informació i el suport
Valls viurà una setmana plena d'actes divulgatius i reivindicatius | Cedida

Valls celebrarà el que és ja la setena edició de la Setmana de les Capacitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (el 3 de desembre - declarat al 1992 per les Nacions Unides) amb la participació de totes les entitats vallenques que formen part de la Taula de les Capacitats, en una iniciativa conjunta amb el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de l'Ajuntament de Valls, el Patronat Municipal d'Esports, el Consell Esportiu de l'Alt Camp i els instituts Narcís Oller i Jaume Huguet.

 

La VII Setmana de les Capacitats arrenca aquest dilluns dia 25 de novembre amb uns dies plens d’activitats, programes i tallers de caire reivindicatiu, divulgatiu i festiu que s'allargarà fins dissabte 1 de desembre. Tots els actes tenen l’objectiu d’aconseguir la plena normalització del col·lectiu en la societat mitjançant la informació i suport de les accions de les entitats que treballen en aquest sentit.

 

Així, per exemple, es normalitza en l'àmbit esportiu a través de la Jornada «Adapta't a l'esport» on els joves poden viure en primera persona què en sent una que pateix alguna discapacitat. Ho faran, per exemple, jugant a futbol amb els ulls tapats i pilotes amb cascavells o també a ping pong amb cadira de rodes. Compartint aquestes experiències els joves s'adonen de la complexitat que suposa patir alguna discapacitat i que jugant amb una persona amb discapacitat aquesta pot tenir millors resultats esportius.

 

Per altra banda, des de la Setmana de les Capacitats es pretén una major normalització en l'àmbit social a través de la desfilada «La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes», activitats que contribueixen que el conjunt de la població ho percebi com a actes habituals.

 

Programa de la VII Setmana de les Capacitats

 

DILLUNS 25 DE NOVEMBRE

9.30 h, als centres educatius de Valls, taller 'La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes'.

 

DIMARTS 26 DE NOVEMBRE

De 10.00 h a 12.00 h, a la sala d'actes del Centre Cívic, taula rodona: Diversitat funcional. Decidim sobre la nostra maternitat i paternitat, a càrrec de la pedagoga Regina Ballarín. Participen: Andreu Porta (Fundació Ginac), Mertixell Quirós (Fundació Ginac), Maria José Sampedro (Centre de Salut Mental de Valls), Dra. Amparo Cavallé (PIUS Hospital). Modera: Eva Salvat.

 

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

De 10.30 h a 12.00 h, al Centre Cultural, jornada de sensibilització. Desfilada per les capacitats: «La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes». Col·labora: Perruqueria Bea, Cortes Dstil, Merceria Trini Trikot, Tentazioni, Sensacions, Perfumeria Pijuan, Recasens Agroquímica, Positivo Man, Asimètric, Chic Bebé, Pluvinet Valls, Infinity, Bindi i Cal Blanco.

 

DIJOUS 28 DE NOVEMBRE

De 9.30 h a 14.00 h, instal·lacions esportives del Vilar, jornada «Adapta't a l'esport». Els alumnes dels instituts de l'Alt Camp podran conèixer i experimentar en primera persona. Per a joves dels instituts de l'Alt Camp (2n i 3r d'ESO).

 

DIVENDRES 29 DE NOVEMBRE

De 18.00 h a 20.00 h, JCA Cinemes, projecció de la pel·lícula Tully, entorn la maternitat.

 

DISSABTE 30 DE NOVEMBRE

D'11.00 h a 13.00 h, el Pati, 9a Festa de les Capacitats. Tallers diversos durant tot el matí, exposició de manualitats de l’Associació per la Fibromiàlgia i la SFC i actuació DJ Abadia.

12.30 h, la lectura de consignes i parlament institucional. A continuació, actuació castellera de la Colla Castellers per la Il·lusió.

12.45 h, Dance Mob: Balla per les capacitats, a càrrec d'Infinity Dansa.

"👉El conseller Bragalló rep a diversos alumnes de l'Institut Jaume Huguet de Valls" "👉Ja es coneix el lloc de Valls que acollirà l'antiga font noucentista del Pati"