Neix Cultura Alcover, la marca que aglutinarà les manifestacions culturals de la vila

Pepa Plana, Maria del Mar Bonet i Roger Padullés, són els noms destacats de la nova programació cultural d'Alcover
La roda de premsa ha tingut lloc al Museu d'Alcover | Albert Oliva

L'Ajuntament d'Alcover ha presentat, avui dimarts 4 de febrer a la tarda, la marca Cultura Alcover. Es tracta d'un nou concepte sota el qual es vol impulsar i aglutinar les manifestacions culturals de la vila, amb independència de quina sigui la disciplina o l'equipament on es realitzi, ja sigui el Convent de les Arts, el Museu, la Casa de Cultura Ca Cosme i la Biblioteca.

En aquest sentit, Josep Maria Girona, el regidor de Cultura alcoverenc ha expressat que el es pretén amb la iniciativa és que els gestors culturals del poble treballin amb absoluta autonomia però generant sinergies pel que fa referència a l'àmbit de la comunicació i la promoció de la cultura.

Una trentena de propostes per al primer semestre de 2020

El Convent de les Arts, motor i punta de llança cultural, enceta una nova temporada amb una àmplia varietat de propostes avalades per la crítica, amb una notable participació d’artistes del territori i una destacada presència femenina. Dues dones de gran trajectòria encapçalen el cartell: la vallenca Pepa Plana, acompanyada de Noël Olivé, arriba a Alcover el 15 de març amb Veus que no veus; i la veu de la Nova Cançó, Maria del Mar Bonet, oferirà un concert únic després de 50 anys sobre els escenaris, aquest cop acompanyada a la guitarra per Borja Penalba, el 19 d'abril. Destaca també, l'1 de març, la lírica de Dones d’Òpera del Cor Èulia amb el tenor Roger Padullés. 

La programació tindrà una forta presència femenina | Cedida

Per altra banda, la colpidora 360 grams d’Ada Vilaró trepitjarà el Convent el 10 de maig en un espectacle sobre la bellesa i els estereotips després de patir un càncer de pit. L’estrena de Josquin In Memoriam arribarà de la mà d'Ensemble O Vos Omnes, un cor a cappella que converteix la història de la música en la música de la història, el 24 de maig.

Per als més petits arriba el món rodó de Baby Esferic, el joc creatiu d’Un món de cartró i el viatge de Farrés Brothers & Cia amb Orbital, creat en residència al Convent de les Arts. I les arts visuals arribaran amb la proposta del cicle Parlem Contemporani? Ex-claustris que surt del Convent per recórrer els carrers i places d’Alcover.

  

MónTriàsic al Museu d'Alcover

En la programació del Museu d'Alcover destaca la Trobada MónTriàsic, una jornada per descobrir els secrets de la palentologia i la geologia en companyia d'experts i investigadors, que tindrà lloc el 21 de març. Per altra banda, hi trobem la visita comentada a l'espai de la dona Burgesa de Ca Batistó amb Donem-nos veu, en el marc del Dia Internacional de la Dona, el 6 de març, i el Dia i Nit Internacional dels Museus amb portes obertes i activitats gratuïtes durant tota la jornada, el 16 i 17 de maig.

Maria del Mar Bonet serà un dels grans reclams del primer semestre de 2020 | Cedida

Alhora, la Casa de Cultura Ca Cosme i la Biblioteca han organitzat, entre d'altres, la presentació del llibre Les Benaurances de l'escriptor alcoverenc Joan Cavallé, el 26 d'abril; la Harry Potter Book Night, el 15 de febrer, i la Supernit de Biblioteques amb la col·laboració del Club Súper 3, el 29 de maig.

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir de manera anticipada a la web del Convent de les Arts i a Ca Cosme; i el mateix dia a la taquilla del CA. La nova programació compta amb importants promocions i descomptes. 

"📱😵El poble tarragoní que porta més de 10 dies sense cobertura" "🏹Els episodis bèl·lics de fa més de 2.000 anys a l'Alt Camp i la Conca de Barberà"