ÚLTIMA HORA

Mor un ciclista atropellat a la T-310 a Pratdip

El Quartet Mèlt i l'encesa de llums a càrrec dels Diablons, actes destacats del Nadal a Alcover

Durant un mes sencer els alcoverencs podran gaudir d’una vintena de propostes dirigides al públic familiar relacionades amb les festes nadalenques
L'encesa de llums anirà a càrrec dels Diablons d'Alcover. | Cedida

Alcover viurà la màgia de les Festes de Nadal i Reis amb una vintena de propostes dirigides al públic familiar que tindran lloc del 5 de desembre de 2019 al 5 de gener del 2020. Entre les propostes destacades hi ha el Concert de Nadal amb el Quartet Mèlt i l'encesa dels llums i de l'arbre de Nadal a càrrec dels Diablons d'Alcover que estaran acompanyats dels del Morell.

Els actes s'iniciaran dimecres 5 de desembre amb el Mercat de Nadal amb les botigues al carrer de 10.00 a 20.00 hores. A la tarda, a les 17.00 hores hi haurà el berenar amb coca amb xocolata i a continuació s'ha programat el taller infantil ‘Pinta el teu Nadal!’.

Tot seguit es farà l'entrega de premis de la decoració nadalenca dels aparadors de les botigues d’Alcover i a les 18.15 hores es farà l'esperada encesa dels llums i l'arbre de Nadal que enguany anirà a càrrec dels Diablons d'Alcover i els del Morell.

Tot seguit, es durà a terme el correfoc infantil amb el següent recorregut: plaça Nova, plaça Vella, carrer Major, plaça Cosme Vidal, carrer Nou, carrer Sant Ramon i plaça Nova.

El 6 de desembre arriben els tions a Alcover

Dijous 6 de desembre, per tercer any, arriba una de les activitats més esperades pels més petits: ‘Anem a buscar el tió’ amb esmorzar per a tothom. Se sortirà des de la plaça Nova a les 10.15 hores i s'anirà fins a Mas de Forès per anar a buscar el tió que haurà arribat de la muntanya. També es podrà anar directament a les 11.00 hores a Mas de Forès. Per a participar-hi cal inscriure's prèviament fins al 29 novembre.

Dissabte 14 de desembre, a les 11.00 i a les 12.00 hores, el Museu d’Alcover serà l’escenari del Taller en família ‘Esmorzar saludable per Nadal’. Cal inscriure's prèviament, al 977.84.64.52 o al mail museu@alcover.cat (2€ adults-1€ infants).

S'han programat una vintena d'activitats per al públic familiar. | Cedida

Diumenge 15 de desembre a les 19.00 hores, arriba al Convent de les Artsl'espectacle de teatre i dansa contemporània ‘Las Muchas’. Les entrades es poden comprar a la pàgina web del Convent. 

Dijous 19 de desembre a les 19.00 hores, el Museu d'Alcover acollirà la inauguració de la ‘Mostra de dibuix i pintura’ dels alumnes de l'Escola d'Adults. Dissabte 21 de desembre a les 18.30 hores, l'Escola d'Arts Escèniques Martí Guarch presentaran el teatre musical ‘Showtime’. Els ingressos es destinaran a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Dimarts 24, l'església Nova, acollirà a les 20.00 hores la Missa del Gall. I dimecres 25, hi haurà la Missa de Nadal a les 11.45 hores a l'església Nova. El dia de Sant Esteve, a les 13.00 hores se celebrarà un dels actes més esperats per als més petits: la cagada del tió més llarg del món, que cada any aplega tots els infants de la vila.

Divendres 27 de desembre, i com a novetat, el Quartet Mèlt oferirà el Concert de Nadal al Convent de les Arts a les 21.00 hores. 

Un any més, destaca també el Parc Infantil de Nadal, del 27 al 30 de desembre al pavelló d'Esports, al pavelló de les escoles i la piscina municipal. En horari de matí i tarda es podrà gaudir d'inflables, 'escape room', racons d'experimentació, màgia, tallers i manualitats.

El Quartet Mèlt. | Cedida

Dissabte 28 de desembre, arribaran els tradicionals Pastorets a càrrec del grup de teatre local La Resclosa en dos passis, a les 17.00 i a les 20.00 hores, al Cercle d'Amics. Les entrades es poden comprar anticipades a Ca Cosme.

Recollida de cartes, el 29 de desembre

Diumenge 29 de desembre els patges reials arribaran al poble per recollir les cartes de tots els infants, a les 13.00 hores al Cercle d'Amics. I per cloure l'any, el 31 de desembre, com a novetat, a les 11.00 hores arribarà l'Home dels Nassos a la plaça nova i seguidament farà un recorregut pel poble per tornar a la plaça i gaudir d'un vermut.

El nou any 2020, l'obrirà el Pessebre Vivent dels infants de la catequesi a l'església Nova, l'1 de gener a les 18.00 hores. Dissabte dia 4 de gener, a les 18.30 hores, el Convent de les Arts acollirà la projecció del curtmetratge ‘Ales d'Ivori’ de Martí Guarch.

Dissabte dia 5 de gener, a les 18.30 hores Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a Alcover en tren i a continuació es farà la Cavalcada pels carrers del poble que finalitzarà amb l'espectacular entrada dels Reis a la plaça Nova on es farà el Pregó Reial i se'ls farà entrega de la clau de la ciutat.

Finalment, el 7 de gener, es farà el sorteig de la campanya de Nadal dels comerços a les 20.00 hores a Ca Cosme.

"🗓AGENDA: La cobla Montgrins farà un homenatge a la colla sardanista Bell Esplai de Valls" "🗓L’Institut d’Estudis Vallencs acollirà la darrera exposició de ‘La Roda d’Art’"