La II Setmana LGTBI de Valls incorpora novetats importants i canvia de dates

Sota el títol 'Orgull Vallenc', s’organitzaran una dotzena d’activitats del 13 al 26 de març

Valls celebrarà per segona vegada una setmana d’activitats dedicada al col·lectiu LGBTI. Impulsada per Llumull Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, la segona edició arriba amb un canvi de dates, canviant del gener al març. A més, la setmana manté algunes de les activitats que més van funcionar en l’edició del 2019, però incorpora noves entitats i noves propostes.

El tret de sortida es donarà el divendres 13 de març, a les 19.30 h, amb l’exposició fotogràfica “Sex and revolution in Cuba”, de Núria López. L’exposició es podrà visitar a l’IEV fins el 22 de març, i segueix amb la voluntat de portar exposicions de temàtica LGBTI començada l’any passat.

Per altra banda, les xerrades segueixen sent un dels puntals forts de la Setmana LGBTI. Així, pel dilluns 16 s’ha organitzat una xerrada castellera a les 19.30 h al Bar Bruc. Comptarà amb la Sandra Vilaseca, una castellera transsexual dels Castellers de Barcelona, i amb Miquel Blancafort, un dels membres i impulsor del grup LGBTI dels Castellers de la Vila de Gràcia. En l’àmbit de les xerrades també hi haurà la de Jordi Griset, que explicarà les teràpies repressives del franquisme al col·lectiu LGBTI. Serà el dissabte 21 de març a les 11h a la sala d’actes de la Cooperativa.

L’àmbit audiovisual també tindrà la seva presència a la setmana amb un parell de projeccions. El divendres 20 de març es projectarà el documental “Me llamo Violeta”, a les 20.00 h a la sala d’actes de la Cooperativa. Per altra banda, i juntament amb el Cineclub de Valls, s’ha organitzat el passi de la pel·lícula “Call me by your name”, el dijous 26 de març a les 20.30 h, a la sala d’actes de l’IEV.

De la mateixa manera que l’any passat, les llibreries Tram i Roca segueixen participant a la setmana LGBTI. A la llibreria Roca s’hi presentarà, el dijous 19 de març, el llibre “Frankissstein” de Jeanette Winterson amb la seva traductora, Dolors Udina. Serà a les 20.00 h a la mateixa llibreria. L’endemà, a la Tram, hi haurà un contacontes infantil amb els contes “La nena amb dos pares” i “Sóc la Jazz”, a les 17.30 h.

Exposició en diversos comerços

Una de les novetats d’aquesta edició és la participació de diversos comerços en les activitats de la Setmana LGBTI. Així, hi haurà una dotzena de comerços de Valls que comptaran amb uns plafons amb definicions sobre el col·lectiu. Els plafons han estat dissenyats pels organitzadors i finançats per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls, i un cop acabada la Setmana LGBTI es podran utilitzar com una exposició. Per poder-ho veure de primera mà, el dissabte 14 de març s’ha preparat una ruta que sortirà a les 11.30 h des de la plaça del Blat per recórrer els diversos comerços amb els plafons i que acabarà a La Titaranya.

Ja per acabar, i dins l’àmbit més festiu, en l’edició d’enguany s’incorpora una festa LGBTI a la Sala Redstar de Valls, el divendres 20 de març. També es manté l’actuació de la Brigitta Lamoure el dissabte 21 de març a la Cooperativa 12.30 h, i el dinar popular el mateix dissabte a la plaça de la Zeta,14.00 h. 

La setmana LGBTI de 2020 està organitzada per Llumull Audiovisual i el Casal Popular La Turba, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls i la regidoria d’Igualtat i el suport de l’IEV, Produccions Saurines, Llibreria Tram, Llibreria Roca, Bar Bruc, Antena del Coneixement-URV, VallsGenera, Diputació de Tarragona, Comerç de Valls, Cooperativa Agrícola, Sala RedStar i Coop. La Titaranya.

"👉ATENCIÓ: Coneix els 12 vallencs que encarnaran els Nans escolars de les Decennals" "👉ATENCIÓ: L'església de Sant Francesc de Valls podria reobrir-se en breu!"