L'Escola de Música i el Centre Cívic de Valls comparteixen igualtat d'oportunitats

Les dues entitats inicien, un any més, un projecte compartit dins el marc de l'Escola Oberta de l'Escola de Música, amb la voluntat de seguir apostant per la igualtat d’oportunitats en el camp de l’educació artística i musical
Edifici de l'Escola de Música Robert Gerhard de Valls | Redacció

Anualment, l'Escola de Música Robert Gerhard i el Centre Obert comparteixen projecte en el marc de l'Escola Oberta de l'Escola de Música. La responsable de l'activitat serà Mireia Besora, que estarà acompanyada per monitors del centre obert i dels professors del grup de vent, Enric Tudela i Sergi Raya.

Aquest any el projecte es concreta en la col·laboració del grup d'infants de 9 a 11 anys del Centre Obert i el grup de vent de petits de l'escola de música, amb la mateixa franja d'edat. Durant les pròximes setmanes prepararan un repertori de cançons que mostraran en concert el dia 8 d'abril a la Casa de Cultura, per tal de visualitzar el projecte. El repertori i les activitats que es treballaran giren al voltant de la figura del forner, com artesà del pa.

Taller entre l'Escola de Música Robert Gerhard i el Centre Obert | Escola de Música Robert Gerhard

L'Escola Oberta crea complicitats

El projecte Escola Oberta es va crear fa tres anys i fa una aposta per acostar a l'escola tota mena d'alumnes: des dels que només volen participar en un cor o un grup d'instrumental Orff als que participen d'un taller de curta durada com aquest mateix. I busca teixir complicitats amb altres entitats i centres educatius de la ciutat.

El «Dia de la Compositora», dedicat a Narcisa Freixas

Per altra banda, l'aula de piano de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard organitza una nova edició del projecte destinat a descobrir una compositora actual o bé alguna que ha caigut en l'oblit. En aquesta ocasió s'ha optat per vincular la descoberta de Narcisa Freixas tot coincidint en l'aniversari del seu naixement.

Fotografia de Narcisa Freixas | Ajuntament de Valls

De fet, enguany l'objectiu és doble: d'una banda, rescatar de l'oblit una de les pedagogues musicals més interessants que hi ha hagut al país i que va escriure, bàsicament, per a piano. De l'altra, amb aquest treball amb l'obra de Narcisa Freixes, l'Escola se suma a la celebració del 160è aniversari del seu naixement i que des del Departament d'Ensenyament s'incentiva especialment

Classes de piano i concert d'Ester Vela

Per a aquest dimarts 26 de febrer les activitats organitzades seran dues: en primer lloc, els alumnes participants del projecte rebran unes classes d'Ester Vela, pianista i professora del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i curadora de la nova edició dels llibres de Freixas. Seguidament, a dos quarts de vuit del vespre i al mateix Teatre Principal, Ester Vela oferirà un recital de l'obra de la pianista i pedagoga. El concert és d'entrada lliure.

El Departament d'Ensenyament ha preparat un lloc web amb tota la informació sobre la pianista sabadellenca, que inclou des de recursos didàctics a experiències i formació per a docents.

"TOTS ELS ACTES: El programa complet del Carnaval 2019 a Valls" "Novetats importants en la comparsa de Carnaval d'aquesta entitat de Valls"