Quiosc multimèdia d'Alcover per fer tramitacions electròniques.

L'Ajuntament d'Alcover instal·la un quiosc multimèdia per agilitzar la tramitació electrònica

Està instal·lat davant l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i està dirigit a persones, entitats o empreses que hagin de realitzar algun tràmit administratiu amb el consistori

L'Ajuntament d'Alcover ha instal·lat, davant l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, un sistema tòtem digital per a realitzar tràmits ‘online’. Aquest nou servei permet agilitzar el registre amb l'Ajuntament i poder fer la tramitació de manera telemàtica.

Aquest servei està dirigit a tothom, ja siguin entitats, empreses o persones a títol individual, que hagin de realitzar algun tràmit administratiu amb el consistori alcoverenc. Aquest nou dispositiu és apte per a diferents tipus de certificats com IdCat o Clave Pin de nivell bàsic o certificats de nivell de seguretat alt com és el cas del DNI electrònic (amb contrasenya vigent) i 'Clave Permanente'.

Amb l'entrada en vigor de la nova Llei 39/2015 del mes d'octubre, les entitats i associacions estan obligades a relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques i per tant, a tenir un certificat digital. Per altra banda, al ciutadà se li recomana també utilitzar la tramitació electrònica (un fet que serà obligatori a partir del 2020).

Què és el certificat digital?

El certificat digital és un mitjà d'identificació electrònic que permet realitzar tràmits en línia amb plenes garanties jurídiques. Aquest ens permet identificar-nos en realitzar alguna gestió i tràmit a través d'un programari web com també signar electrònicament documentals amb plena validesa jurídica.

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Alcover ajudarà a realitzar el certificat ciutadà a tota persona que vulgui desenvolupar aquest tràmit cada dimecres i dijous, en horari de tarda, de 16.30 a 19.00 hores, a la biblioteca d'Alcover (Ca Cosme). Les administratives de l'OAC de l'Ajuntament també faran aquesta tasca amb els ciutadans que ho necessitin, en horari d'atenció al públic. Aquest suport es durà a terme fins a meitats del mes de maig.

Per a qualsevol aclariment o dubte, tota aquesta informació és consultable al Portal de Transparència de l'Ajuntament


Comentaris