Valls bat rècord de visites als monuments oberts per Sant Joan

S’han assolit 538 visites durant el passat cap de setmana. El campanar de Sant Joan ha estat el monument més visitat
Imatge d'arxiu d'una visita al campanar de Valls. | Cedida

 

Rècord de visites als monuments de Valls per Sant Joan. La proposta de l'Oficina Municipal de Turisme de Valls d'aprofitar la festa grossa per donar conèixer a fons alguns espais patrimonials de la ciutat, ha estat enguany tot un èxit i s'han assolit les 538 visites durant tot el cap de setmana.

 

Els visitants han pogut conèixer, en horari de 10.00 a 14.00 hores, dissabte 22 i diumenge 23 de juny, el Refugi antiaeri de la plaça del Blat; les rajoles de ceràmica del segle XVII de la Capella del Roser; la Galeria de Vallencs Il·lustres i la Sala de plens de l'Ajuntament de Valls i el campanar més alt de Catalunya. 

 

Precisament, el campanar de Sant Joan ha estat el monument més visitat, amb 256 persones que hi han pujat i, fins i tot, s'hi ha format cues de gent que volia gaudir de les vistes més privilegiades de la ciutat. 

 

Visites guiades al preu d’un euro

L'Oficina Municipal de Turisme de Valls ha tornat a apostar en aquesta Festa Major de Sant Joan per obrir els monuments i oferir aquestes visites guiades a un preu d'un euro de forma lliure, sense que necessitat de reserva prèvia.

 

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Valls, és un dels espais que s'ha pogut visitar. | Cedida

 

Els vallencs i vallenques, i també gent vinguda d'arreu, han combinat les visites amb altres actes culturals i tradicionals de Sant Joan, en una de les festes majors més participatives que es recorden dels últims anys.

 

La nova Oficina Municipal d'Informació i Turisme de Valls es va inaugurar el passat mes de març i es troba a la històrica casa de Santes Creus, al carrer de la Cort, número 3, a tocar de l'Ajuntament i del Museu Casteller de Catalunya, en ple Barri Antic. Les actuals instal·lacions són més modernes i àmplies per atendre la demanda dels visitants.