Grup de Campaners de Valls

Valls recuperarà el toc manual de campanes per a les festes principals de la ciutat

Ahir 2 de juny es va presentar públicament el Grup de Campaners de Valls

El campanar  de l’església de Sant Joan  deValls tornarà a tenir tocs manuals de les campanes  en el marc de la Festa Major de Sant Joan d’enguany. De fet, la iniciativa s’emmarca en un procés més ampli de revalorització de les campanes i els campanars de la ciutat que ha de culminar, en un primer moment, amb les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. Un dels objectius amb els quals es treballa de cara la Candela és amb la incorporació de braços a les campanes per facilitar que es puguin ventar.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

De moment, durant aquesta Festa Major les campanes es tocaran a batallades i s’està treballant perquè algunes de les campanes també es puguin ventar. Els tocs manuals es realitzaran el primer dia de festes, el dia 20 a la tarda, i també el dia 23 al migdia i a les Completes i el dia 24 a l’Ofici.

Alhora, els campanars de les parròquies de Sant Antoni i el Carme també es sumaran al repic de campanes que es farà per anunciar l’inici de la Festa Major. De fet, aquests dos campanars ja es toquen manualment actualment. El de Sant Antoni pels Tres Tombs, per Corpus i per Sant Joan, mentre que el del Carme es toca per la festivitat de la Mare de Déu del Carme. La iniciativa de tot plegat sorgeix dels Campaners de Valls, grup que s’ha gestat en els darrers anys al voltant del toc manual de les campanes del campanar de Sant Antoni, recuperat l’any 2013 i amb el suport de la Parròquia de Sant Joan.

El Grup de Campaners estrena imatge gràfica i xarxes socials

El Grup de Campaners de Valls també aprofita la seva presentació per obrir un perfil a Twitter i a Instagram on es podrà anar seguint l’activitat anual del grup. A més, s’ha estrenat la imatge gràfica del grup de campaners, obra de la vallenca Roser Prats. De fet, la dissenyadora ha volgut jugar amb dos elements: les campanes i el triangle que formen els tres campanars actius de la ciutat (el Carme, Sant Antoni i Sant Joan). A la plaça de les escudelles ja hi ha, al terra, un triangle que ens indica les tres parròquies, i és per aquest motiu que la imatge hi juga. De fet, els campaners volen posar en valor i seguint tocant les campanes no només de Sant Joan, sinó també de les esglésies de Sant Antoni i del Carme.