El refugi antiaeri de la plaça del Blat de Valls es convertirà en un Escape Room

En les cinc sessions hi podran prendre part 15 persones, repartides en 3 equips de 5 membres cadascun
Imatge d'arxiu de la plaça del Blat de Valls | Google maps

L'antic refugi antiaeri de la plaça del Blat de Valls es convertirà en l'escenari de 5 sessions d'Escape Room en les que els concursants tindran la difícil missió de desactivar una bomba de la Guerra Civil a punt d'explotar. L'activitat se celebrarà el divendres 3 de gener, amb sessions obertes per a les 18.00 h i 19.30 h, i també l'endemà dissabte 4 de gener, a les 12.00 h, 18.00 h i 19.30 h.

 

En cadascuna de les cinc sessions hi podran prendre part 15 persones, repartides en 3 equips de 5 membres cadascun. Cada grup haurà de treballar en equip, fer ús de tot l'enginy, la deducció, la recerca i posar els cinc sentits per anar superant les diferents proves. Tindran com a màxim una hora per resoldre tots els misteris i desactivar l'explosiu que s'amagarà a les galeries de l'antic refugi.

 

L'objectiu d'aquesta nova activitat impulsada per la regidoria de Comerç i Turisme i Auriga Serveis Culturals, concessionària del servei municipal d'Informació i Turisme de Valls, és oferir una nova proposta d'oci per adults per donar a conèixer un espai patrimonial amb tanta història com és el Refugi Antiaeri situat sota la plaça del Blat.

 

Aquest refugi, construït l'any 1938 per salvaguardar la població dels bombardejos, es troba a uns 8 metres de profunditat, amb diferents galeries, d'1,80 metres d'alçada i 1,60 metres d'amplada. De tot l'entramat de galeries sota la plaça del Blat, a hores d'ara se'n poden visitar uns 55 metres a través de la ruta turística "Espais Amagats Sota Terra" que inclou també una Sala Gòtica d'origen medieval sota l'edifici de Can Segarra.

 

Els interessats participar en alguna de les cinc sessions d'aquests Escape Room al Refugi Antiaeri, han d'inscriure's prèviament a l'Oficina Municipal d'Informació i Turisme situada al carrer de la Cort número 3 (preu de l'entrada: 5 euros per participant).