Un usuari de la residència Ballús de Valls es reinfecta de Covid-19

Ha estat traslladat al Pius Hospital de Valls per baixa saturació d'oxigen

Un avi dona positiu de Covid-19, per segona vegada, a la residència Ballús de Valls. Segons ha avançat Tarragona Ràdio, ahir 16 de setembre al vespre, l'usuari va ser traslladat al Pius Hospital, per baixa saturació d'oxigen. Després de fer-li la prova PCR protocol·lària, aquesta ha sortit positiva. Es tracta de la segona vegada en què l'home s'infecta de Covid-19, després que es recuperés de l'anterior ocasió.

Paral·lelament, des del centre residencial s'han aïllat tots els usuaris i s'han activat tots els protocols d'actuació per iniciar les proves diagnòstiques tant als professionals com als residents. En aquest sentit, també s'han restringit les visites i s'han anul·lat els ingressos.

Creixen els brots

Les residències d'avis van ser i son una de les gran preocupacions d'aquesta pandèmia. Cal recordar que la residència Ballús de Valls va ser una de les més perjudicades en plena emergència sanitària durant els mesos de març i abril, ja que hi va haver molts casos positius i defuncions a causa de la Covid-19 fins al punt que el seu gestor va demanar ajuda a la Generalitat per gestionar la situació. 

A banda d'aquest cas a la residència vallenca, ahir també es va donar a conèixer que al Sociosanitari Francolí de Tarragona s'havia produït un brot que afectava treballadors i pacients de la planta de pal·liatius. També aquesta mateixa tarda, una residència de Falset ha comunicat que el centre es troba immers en una situació d'emergència per un brot que de moment afecta set persones, sis de les quals són treballadors del centre i una pacient. Està previst que en les pròximes hores es realitzi un cribratge en aquesta residència del Priorat per conèixer l'abast del brot i poder frenar la seva evolució.

Segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut, a la regió sanitària de Tarragona hi ha hagut fins ara 5.723 contagis de coronavirus i 415 defuncions des del març.

"Coneix tots els detalls de la reforma del passeig Tarradellas de Valls" "Atenció: Més de 15.000 euros en ajuts al teixit cultural de Valls"