Cartellera de turisme de l'Alt Camp

El Consell Comarcal renova i millora les cartelleres d'informació turística de l'Alt Camp

La suma total de les actuacions és de 20.115,04 euros

El Consell Comarcal de l'Alt Camp  ha renovat la cartelleria d'informació turística de la comarca. La intervenció s'ha dut a terme amb l’objectiu de millorar els elements que hi ha repartits pels municipis, ja que es trobaven en un estat de deteriorament important. Així, l'any 2019 es va sol·licitar la millora dins el programa d’inversions del Pla d’Inversions de la Diputació de Tarragona

Just quan s’havia d’iniciar l’inventari de l’estat de les cartelleres, aquest treball de camp va haver d’aturar-se per la pandèmia i no ha sigut fins als últims 6 mesos del 2020 que s’ha pogut fer l’inventari, les tasques d’actualització dels plànols de carrers dels municipis així com dels mapes cartogràfics per a les cartelleres de la senyalització turística rural dels camins de l’Alt Camp.

En aquest sentit, s’ha actuat en un total d'11 cartelleres de senyalització turística rural i en 22 cartelleres d’informació turística urbana. S'ha incorporat informació d’utilitat, fotografies i mapes actualitzats, així com uns codis QR per a accedir a més informació (tant en català, castellà, anglès i francès) gràcies al seu redireccionament a la web de Turisme. L’empresa encarregada d’elaborar els mapes dels carrers dels municipis ha estat Viñas i Montserrat Dissenyadors per un import de 4.719,00 euros i pel que fa al disseny de la informació, la fabricació i col·locació com la neteja se li ha encarregat a l’empresa Provial Mobiliario Urbano SLU per un import de 15.396,04 euros. La suma total de les actuacions és de 20.115,04 euros.

Amb aquests canvis, el Consell Comarcal vol estar al dia amb la informació turística de la comarca, ja que amb la pandèmia, hi ha hagut una modificació amb les tendències turístiques fent augmentar les activitats en zones rurals com l’Alt Camp, on els principals atractius naturals es veuen en auge. A més, a finals d’aquest trimestre, amb col·laboració de l’Editorial Piolet, es traurà al mercat un nou mapa cartogràfic amb els camins i rutes senyalitzats a la comarca. També cal destacar que en els propers 4 anys els municipis de la comarca adaptaran la senyalització turística dels camins a la nova normativa de la Direcció General de Turisme. Amb totes aquestes actuacions es vol aconseguir ser una destinació de turisme actiu i de natura referent a la Costa Daurada i a Catalunya.