Mercat de la verdura de Valls.

El mercat de la fruita i la verdura de Valls es podria reobrir a partir del mes de maig

L'Ajuntament estudia les opcions tècniques i totes les vies per fer-ho possible amb la màxima seguretat sanitària

Després de més de 40 dies de la seva suspensió, Unió de Pagesos celebra que ara molts dels ajuntaments que havien suspès els mercats d'aliments a l'aire lliure amb un aforament inferior a 1.000 persones hagin tornat a posar-los en marxa tal com funcionaven abans del confinament, o bé hagin buscat alternatives similars. No obstant això, encara hi ha força municipis que no compten amb el mercat d'aliments a l'aire lliure que tenien regularment, com és el cas de la ciutat de Valls, que des del passat 14 de març no es celebra.

El sindicat, tal com ha anat reivindicant des de l'inici de la crisi sanitària, exposa que «no és més difícil garantir les condicions de seguretat d'aquests espais oberts públics que els espais privats tancats» i que els ajuntaments, si els cal, «poden demanar reforços a les autoritats competents per posar mesures de control per dosificar l'aforament, tal com estableix el Reial Decret d'estat d'alarma». D'altra banda, la Unió de Pagesos vol deixar clar que la Direcció General de Protecció Civil del Departament d'Interior va establir el 3 d'abril de manera molt clara les condicions específiques per a la realització de mercats no sedentaris.

Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament de Valls té sobre la taula la proposta de reobrir el mercat setmanal de la fruita i la verdura dels dimecres i els dissabtes a principis del mes de maig, «ja que a dia d’avui s'estan estudiant les opcions tècniques i totes les vies per fer-ho possible amb la màxima seguretat», expliquen fonts municipals a TarragonaDigital.

La pagesia, peça clau per als productes frescos i de proximitat

Unió de Pagesos també adverteix que impedir aquests mercats contravé la resolució del Departament de Salut, el Reial Decret d'estat d'alarma i el Reial Decret que regula la venda directa de productes peribles i a més perjudica la pagesia i la ciutadania pel fet que entorpeix l'accés als aliments.

Així, en aquest context de confinament a causa de la pandèmia del coronavirus, el sindicat insisteix que la pagesia és la peça determinant per proveir la població de productes frescos i de proximitat. Els productors treballen amb normalitat per seguir complint l'objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans.


Comentaris