Ball de Vells de Valls

Per Sant Joan, el ball de Vells de Valls farà un únic dia de representacions en un mateix espai

Per tal de mantenir les mesures de seguretat, totes les funcions es faran a la plaça de Sant Jordi

El Ball de Vells torna als carrers de Valls aquest any per la Festa Major de Sant Joan. L’edició passada del ball va estar marcada per les restriccions sanitàries i no va ser possible sortir als carrers com és tradició.

Per aquest motiu, el grup va optar perquè l’espectacle prengués un altre aire. El van traslladar a internet combinant-lo amb un concurs de versots per seguir mantenint la connexió amb el públic.

La novetat d’enguany és que dames, vells, dimonis i autoritats no es passejaran pel centre de la vila com és costum, sinó que faran totes les funcions a la plaça de Sant Jordi. És un espai que l’organització adequarà per tal de mantenir les mesures de seguretat pertinents.

Les representacions seran el  diumenge 20  de juny a les 17.00 h, 17.45 h, 18.30 h, 19.15 h i 20.00 h. El ball també es podrà veure durant la tarda dels Balls Parlats que es celebrarà el dia 21 a les 18.30 h al Centre Cultural.

L’equip responsable de dur el ball a la realitat ja fa setmanes que treballa en el text, que serà conformat per versos satírics i mantindrà el el to àcid i punyent a què estem acostumats. El nou govern, la pandèmia o les eleccions a Madrid seran alguns dels temes tractats juntament amb d’altres conflictes locals.

Des de la direcció de l'espectacle expliquen que «la situació actual és un repte però l’assumim amb ganes i emoció». Tal com va passar amb la preparació d’Els Pastorets Principals de Valls i Un cap d’any a l’infern, els dos espectacles que el Grup del Teatre Principal  ha dut a terme aquest any, l’equip d’actors i actrius combina els assajos presencials i virtuals.