Condemnada per falsejar requeriments judicials contra un vallenc

La dona, funcionària de justícia, es va aprofitar de la seva funció com a funcionària interina en un jutjat

Una funcionaria de justícia ha estat condemnada aquest dimarts per l’Audiència de Barcelona per un delicte de coaccions i un altre de falsedat en document oficial en assetjar un antic contacte de Facebook amb trucades i requeriments judicials que ella mateixa falsificava. La fiscalia ha rebaixat les peticions per l’acusada per les atenuants de reparació del dany i alteració psicològica i la dona, ha acceptat la pena que no comportava ingrés a presó,

 

Segons l’escrit de la fiscalia, l’acusada, Helena V.R. va conèixer a la víctima per internet. A partir d’aquí, els dos van mantenir el contacte durant uns mesos a través de missatges per internet i telefònicament, però mai en persona. Però, el fet que el perjudicat posés fi a la relació, va molestar a la processada, segons la Fiscalia. En aquest període, l’acusada va efectuar, de forma intermitent, fins a 15 trucades en un dia al telèfon del treball de la víctima, així, com també al seu mòbil. L’acusada –que treballava com a interina en un jutjat penal de Barcelona– va efectuar aquestes trucades des del seu propi telèfon o des del telèfon de la seva feina, entre, principalment l’octubre del 2015 i el febrer del 2016.

 

La feina de l'acusada li permetia l’accés al sistema informàtic de gestió processals dels jutjats (Temis), i aprofitant la seva funció com a funcionària interina en un jutjat, l’any 2015, va elaborar dues interlocutòries falses de diferents jutjats pels quals reobria un suposat procediment de diligències prèvies per amenaces i vexacions contra la víctima, incorporant en ambdues interlocutòries un segell simulant ser el lletrat de l'Administració de Justícia de cadascun dels jutjats.

 

L’any següent, el 2016, va elaborar informàticament una diligència d'ordenació en una executòria del propi jutjat en el qual treballava, simulant ser el lletrat de l'administració de justícia, per la qual s'acordava lliurar ofici a la Prefectura Superior de Policia Nacional perquè procedissin a esbrinar el domicili o localització de la víctima.

 

El desembre del 2016, l’acusada es va desplaçar fins a Valls, on va acudir al pub que regentava la víctima. En aquell moment, la víctima va trucar als Mossos d’esquadra, que després d’identificar les parts, van descobrir que s’havia activat l’esbrinament de domicili i citació de la víctima, motiu pel qual van procedir a citar-lo perquè comparagés davant del jutjat. L’home va haver d'anar al jutjat on treballava l’acusada, que el va atendre. El gener del 2017, un jutjat de Barcelona va emetre una ordre d'allunyament de l'acusada respecte la víctima i la prohibició de posar-s'hi en contacte per qualsevol mitjà.

 

En un principi, la fiscal demanava una pena de nou anys de presó, però ha acabat rebaixant-la tenint en compte les atenuants de reparació del dany i d'alteració psíquica. Aquesta rebaixa ha estat acceptada per l’acusada. La pena concreta, però, ha estat llegida de manera molt ràpida i poc intel·ligible pel president del tribunal.