La Generalitat de Catalunya retorna la gestió de la residència Ballús després del brot de coronavirus

Des de l'inici del brot, s'han hagut de lamentar 27 defuncions entre els residents

Segons han confirmat fonts municipals a TarragonaDigital, des de l'1 de maig la Generalitat de Catalunya ha retornat les competències en la gestió de la residència Ballús de Valls a l'empresa habitual. La decisió s'ha pres després de comprovar que s'ha estabilitzat la situació d'emergència sanitària que patia el centre a causa del brot de coronavirus. Alhora, els professionals de la residència ja es troben en les condicions propícies per garantir una atenció correcta i segura als residents.

El 25 de març passat la Generalitat va intervenir el complex i va cedir la seva gestió immediata a la Fundació Pública Municipal Vilaniu, per tal de supervisar i coordinar les mesures adoptades i garantir que l’activitat del centre es presti amb garanties. La mesura es va implementar després que aquest mitjà donés a conèixer la situació límit en què es trobava l'equipament privat. Aleshores, els informes del responsable del centre i dels serveis d’Inspecció del Departament van determinar que el centre residencial presenta una situació excepcional pel que fa a la manca de treballadors que l’impossibilitava per prestar un servei adient, amb més d'un 70% de la plantilla de baixa.

27 defuncions acumulades

A dia d'avui, la residència Ballús de Valls ja acumula 27 defuncions des de l'inici de la crisi sanitària, 19 de les quals han estat confirmades com a casos positius de coronavirus i 8 més són sospitoses de ser-ho, segons el Departament de Salut. En aquest escenari, abans de l'inici de la pandèmia aquest centre residencial comptava amb 59 residents i ara la xifra es redueix a 32. 

"Atenció: Valls pren una decisió sobre la Festa Major de Sant Joan i anuncia com serà" "Alcover ja compta amb una nova instal·lació agrícola"