Valls s'endinsa en el cap de setmana central de la Fira de Santa Úrsula

Com a novetat, la diada castellera de diumenge començarà mitja hora abans, a les 12.30 hores
Balladetes dels gegants i la mulassa abans de la diada castellera de Santa Úrsula. | Ajuntament de Valls/Pere Toda

 

Aquest dilluns dia 15 d’octubre, ha arrencat la Fira de Santa Úrsula a Valls amb un ampli programa d’actes que pretén fins al diumenge dia 21 posar en valor el patrimoni immaterial universal a través de la mirada castellera i dels públics familiars. La vuitena edició de la FiraCastells, amb vuit nous estands i un nou espai a la plaça dels Alls és una de les propostes destacades per al cap de setmana central d’actes que tindrà en la diada castellera del diumenge 21 al migdia –enguany a les 12.30 hores– amb les dues colles dels Xiquets de Valls com a moment més esperat.

 

Programa d'actes de la Fira de Santa Úrsula de Valls 2018

Una imatge del 7è Simposi Casteller. | Ajuntament de Valls

 

Simposi Casteller

El Simposi Casteller, el dissabte dia 20, intentarà definir els valors del fet casteller així com abordar el lideratge que exerceixen els caps de colla. Destaca, entre els ponents, a més de castellers, persones procedents de diferents àmbits com l’empresarial, l’esportiu, el del coaching, l’històric, o l’associatiu, així com d’altres manifestacions del patrimoni immaterial.

 

Homenatge al desaparegut cuiner Àngel Solé

La Fira de Santa Úrsula també retrà homenatge al desaparegut cuiner vallenc i també casteller Àngel Solé Guasch, un dels grans ambaixadors de la ciutat i dels calçots. Per aquest motiu, el show cooking d’obertura del Simposi Casteller de Catalunya estarà protagonitzat per Judit Solé, la seva germana, que presentarà un dels plats protagonistes dels esmorzars de forquilla, la sípia amb mandonguilles, que podrà ser tastada popularment com a inici de la jornada del dissabte.

 

Torres i acrobàcies del Marroc

Les torres del Groupe Acrobatique de Tànger estaran presents a Valls coincidint amb Santa Úrsula. Presentaran, el dissabte 20 d’octubre al Centre Cultural, el seu espectale anomenat ‘Halka’, on catorze acròbates i músics marroquins combinen acrobàcies tradicionals i contemporànies, piràmides humanes i «voltejadors» compartint històries amb humor i amb una energia autèntica i magnètica.

 

 

Mostra del Bestiari Escolar i Infantil per la Fira de Santa Úrsula. | Ajuntament de Valls/Pere Toda

 

Santa Úrsula també comptarà amb la Mostra de bestiari escolar el divendres dia 19 que, enguany amplia el nombre de formacions musicals que acompanyaran les peces dels centres educatius. L’endemà, el dia 20, tindrà lloc la cercavila de gegants, el correbous amb figures procedents de tot Catalunya, i el correfoc, a la tarda vespre. I el diumenge, 21, les matinades dels grallers i timbalers i balladetes dels gegants i la mulassa.

 

Propostes culturals a la Fira de Santa Úrsula

A Santa Úrsula no hi faltarà la música. Porto Bello, Nats i Joan Masdeu, actuaran a l’escenari del Pati el divendres. I l’endemà, dissabte, a la plaça de l’Oli a les 23.30 hores, arribarà la revetlla de versions amb La Loca Histeria. Pel que fa als llibres, aquest dilluns es va presentar el nou llibre casteller de Raquel Sans, Octavi Torné i Miquel Botella. A banda, per la Fira de Santa Úrsula també es poden visitar les cinc exposicions dedicades al fotògraf vallenc Francesc Català Roca (Museu de Valls), a les publicacions castelleres del fons de la Biblioteca Carles Cardó, al Concurs de Castells (capella del Roser), al 50è aniversari de la construcció dels habitatges de la Colla Vella (pati de Sant Roc) i als 150 anys del lingüista Pompeu Fabra (sala Sant Roc).