Carrer Major d'Alcover.

Alcover tindrà un nou servei d'assessorament en matèria d'habitatge per a propietaris i particulars

Una tècnica del Consell Comarcal assessorarà els veïns que ho desitgin cada divendres en horari de matí

L'Ajuntament d'Alcover incorpora, a partir del mes de febrer, un nou servei gratuït al ciutadà que ofereix assessorament en matèria d’habitatge, on s’oferirà tota la informació sobre ajuts i subvencions on acollir-se a través de les diferents administracions com és el cas del mateix Ajuntament d'Alcover, el Consell Comarcal de l'Alt Camp o la Generalitat.

Pel que fa al consistori alcoverenc, s'informarà de la totalitat de les ajudes, subvencions i bonificacions relacionades amb l'habitatge al municipi.

Aquestes són les relacionades amb l’IBI i l’ICIO per a persones propietàries d'habitatges que realitzin un contracte de lloguer social; l'atorgament d'ajuts econòmics adreçats a famílies monoparentals, ajudes a persones més grans de 65 anys que viuen soles, amb risc de vulnerabilitat; el PARNA, el Pla d'Ajuts per a la rehabilitació del Nucli Antic, que ofereix facilitats econòmiques per arranjar façanes o habitatges del nucli antic; com també les bonificacions contemplades en les ordenances municipals referents a l’IBI, l’ICIO i a la taxa per a l'expedició de llicències urbanístiques.

A més, el servei també oferirà atenció ciutadana en l’àmbit de les inscripcions al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb protecció oficial (HPO), de l’assessorament en el deute hipotecari, la gestió i tramitació de cèdules d’habitabilitat i una borsa de mediació de lloguer social.

Una tècnica d’habitatge assessorarà els veïns que ho desitgin cada divendres

Cada primer divendres de mes, de 9.30 a 14.00 hores, una tècnica en habitatge del Consell Comarcal de l'Alt Camp atendrà a tots els alcoverencs i veïns de municipis limítrofs, siguin propietaris o llogaters. El nou servei s'iniciarà el divendres 7 de febrer i per acollir-s'hi s'ha de demanar cita prèvia trucant al 977.76.04.41 o bé a les Oficines d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament.

La incorporació del nou servei ha estat possible gràcies a l'acord entre l'Ajuntament d'Alcover i el Consell Comarcal de l'Alt Camp amb l'objectiu de millorar el servei en matèria d’habitatge a Alcover, fer-lo accessible i a la vegada, que els municipis limítrofs, que no disposen d'aquest servei, en puguin fer ús.

Aquest servei se suma a un altre acabat d'estrenar que ofereix als joves en diversos àmbits. 


Comentaris