Els veïns d’Alcover podran participar en el procés creatiu de dos espectacles del Convent de les Arts

Es busquen 8 dones majors de 70 anys que formaran part de la creació d'una de les peces i també es demana allotjament pels artistes d'una de les residències
Imatge de la presentació de la temporada de tardor del Convent de les Arts d'Alcover. | Júlia Giribets

 

Ja es coneix la programació de tardor del Convent de les Arts d’Alcover. Aquesta temporada cultural de l’equipament, però, té una peculiaritat: dos dels espectacles requeriran de l’ajuda dels veïns d’Alcover per poder desenvolupar-se.

Una d’aquestes obres és ‘Seasons Circus’ de la Cia. Le Tendre Amour, que presentarà un espectacle de circ contemporani amb música barroca, teatre i acrobàcies, el dissabte dia 19 d’octubre a les 17.00 hores. La companyia s’instal·larà a Alcover dues setmanes abans de l’estrena en residència artística al Convent, des d’on podran acabar de fer el procés creatiu de la peça.

Per aquest motiu es fa una crida als alcoverencs per poder allotjar 10 artistes d’aquest espectacle a les cases dels veïns del poble mentre es faci la residència al Convent de les Arts. Més que una ajuda a la companyia, es vol concebre aquest fet com una «experiència».

L'espectacle Seasons Circus. | Cedida

Per una banda, «els artistes se submergeixen en l’essència i la vida del poble i per altra, la gent d’Alcover entra en contacte amb aquest món artístic», ha explicat Aleix Vallverdú, coordinador del Convent. El resultat de tot plegat es veurà reflectit en el mateix espectacle, que tindrà, d’alguna manera, segell alcoverenc.

Per poder participar en aquesta experiència, els interessats es poden posar en contacte amb el Convent de les Arts, o a través de l’Ajuntament. Les famílies que acullin aquests artistes tindran un abonament de temporada gratuït, com a compensació.

L’altre espectacle on podran participar els veïns del poble serà ‘Las muchas’ de la Cia. Mariantònia Oliver, un espectacle de dansa contemporània que tindrà lloc el diumenge 15 de desembre a les 19.00 hores.

En aquest cas es busca la complicitat de 8 dones majors de 70 anys perquè puguin participar en el procés creatiu de l’obra, que parla de la fragilitat que té a veure amb l’edat.

Imatge promocional de l'espectacle 'Las Muchas'. | Cedida

Amb aquesta iniciativa de fer participar els veïns d’Alcover, «volem fer que els espectacles surtin de les parets de l’edifici i puguin ser compartits amb els veïns», ha dit el regidor de Cultura, Josep M. Girona.

Els altres espectacles de la programació de tardor

La programació de tardor del Convent de les Arts, però, aglutina molts altres espectacles de diferent format, on s’ha buscat una «programació variada per atraure diferents públics», ha explicat el coordinador del Convent, Aleix Vallverdú. Obrirà el teló ‘Loo’ de la Cia. Ponten Pié, amb un teatre d’objectes destinat al públic familiar que arribarà el 6 d’octubre a les 11.30 hores.

També hi haurà lloc per a la màgia amb ‘Una nit amb el Mag Lari’, el 20 d’octubre en dues sessions (18.00 i 21.00 hores), un espectacle que s’emmarca en la Festa Major d’Alcover. La tarda del dilluns 21 d’octubre tornarà el cicle de dansa ‘Arts en moviment’ amb tres espectacles en diferents punts del municipi.

L'espectacle Formiga & Cigale també farà una residència artística al Convent de les Arts. | Cedida

Completaran la programació ‘Formiga & Cigale feat. La Principal de Tarragona’,  el 10 de novembre a les 19.00 hores, un espectacle que també estarà en residència artística al Convent. El 17 de novembre a les 12.30 hores serà el torn de la música de cambra amb ‘De terres víkings’, amb un vermut posterior.

Els ‘Bonecos de Santo Aleixo’ arribaran el 24 de novembre amb teatre de titelles en el marc del Festival Guant i el toc musical el posarà Espaldamaceta l’1 de desembre a les 19.00 hores. Tancarà la programació ‘Nadal amb el Quartet Mélt’ el 27 de desembre a les 21.00 hores.

El Convent també acollirà el Cicle Gaudí de cinema i el cicle ‘Parlem Contemporani?’, que ja es va estrenar el passat dissabte.

Objectiu: fomentar les residències al Convent de les Arts

Des del Convent de les Arts i des de l’Ajuntament d’Alcover es treballa per fomentar el nombre de residències artístiques en el municipi, per donar un valor afegit al Convent com a espai de creació on, properament, s’espera poder habilitar espais per a les estades dels artistes.

S’aposta per la venda anticipada d’entrades

En aquesta edició de la programació de tardor, a més s’ha fet una aposta per la venda anticipada de localitats per als espectacles, fent que les entrades siguin més econòmiques si es compren amb antelació i eliminant la comissió de la compra online, per evitar cues el dia de l’espectacle a les taquilles. També es pot aconseguir un estalvi comprant els diferents abonaments. 

"💰ATENCIÓ: S'obre el procés per als pressupostos participatius 2020 de Valls" "❗ATENCIÓ: Una dona, ferida després de caure als gorgs de La Febró"