La 6a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya passarà per Valls

La cursa està englobada dins de la categoria UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial, i any rere any reuneix els millors equips i ciclistes del món per les carreteres i les poblacions de Catalunya
Imatge de la Volta Ciclista amb final a Vila-seca | CEDIDA

 

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya tornarà a Valls el pròxim dissabte 30 de març com a punt de sortida. Aquesta etapa, la 6a, tindrà 174,3 km i finalitzarà a Vila-seca.

Pel que fa al recorregut que tindrà lloc a Valls, es farà una sortida neutralitzada pels carrers de la ciutat amb sortida davant del pavelló Xavier Tondo i Volpini, al barri del Fornàs, baixarà pel carrer Francesc Gumà i Ferran, passarà pel carrer del Tren, continuarà pel passeig de l'Estació, el carrer Anselm Clavé i d'aquí s'arribarà a l'N-240,C-37 / carretera de Tarragona, Portal Nou, carretera d’Alcover i T-742 a Picamoxions, on es posarà el cronòmetre de l'etapa en marxa. La sortida serà a les 12.30 h i hi haurà restriccions de trànsit durant tot el matí.

L'any 1911 es va celebrar la primera edició de la Volta 

La Volta, amb més de cent anys d'història, és una de les curses per etapes més antigues del món. La seva primera edició es va celebrar l'any 1911, molt propera temporalment a altres grans curses ciclistes del món com el Tour de França (1903) o el Giro d'Itàlia (1909). Durant tot aquest temps, la Volta s'ha celebrat gairebé de manera ininterrompuda i només es va aturar durant els anys de la Primera Guerra Mundial i la Guerra Civil Espanyola. 

Amb el pas dels anys, la Volta s'ha consolidat com una de les cites clàssiques del calendari, sobretot arran de la seva entrada en el calendari esportiu internacional com a prova de l'UCI World Tour. Entre els grans corredors que hi han participat destaquen Eddy Merckx, Miguel Indurain, Laudelino Cubino, Hernán Buenahora, Claudio Chiapucci, Laurent Jalabert, Alex Zulle, Maurizio Fondriest, Fernando Escartín, Manuel Beltrán, José María Jiménez, Joseba Beloki, Roberto Heras, Alejandro Valverde o Joaquim Rodríguez.

Al llarg d'aquest període Valls ha vist guanyar una etapa a: Mariano Cañardo (Esp) en 4 ocasions (1934, 1935, 1936 i 1939), Cipriano Elys (Esp-1945), Sergio Celebrowski (Esp-1951), Isidoor de Rijck (Bel-1952), Jesús Loroño (Esp-1955), Wim Arras (Hol-1986), Simon Gerrans (Aus-2013), Luka Mezgec (Esl-2014), Alejandro Valverde (Esp- 2015), Wout Poels(Ned- 2016) i Alejandro Valverde (2018).

Potser també t'interessa:

"Novetats en l'horari del Centre de Dia d'Alcover" "ATENCIÓ: Josep Lluís Carod-Rovira serà a Valls per aquest motiu"