Imatge nocturna de l'exterior del Museu de Valls.

Valls apagarà els llums dels punts més emblemàtics de la ciutat per lluitar contra el canvi climàtic

Valls se suma un any més a la campanya promoguda per WWF (World Wildlife Fund) en la lluita contra el canvi climàtic

El dissabte 30 de març s'apagaran durant una hora -entre dos quarts de nou i dos quarts de deu- els llums dels punts més emblemàtic de la ciutat com el campanar de Valls i la il·luminació exterior de l'església de Sant Joan. Aquesta apagada simbòlica, a la que s'adhereix l'Ajuntament de Valls des de l’Àrea de Via Pública i Serveis, vol promoure i potenciar l'actuació de tots en contra del canvi climàtic.

Aquest és només el símbol d'un esforç constant per construir un futur sostenible. Cada vegada són més els municipis que se sumen a iniciatives en defensa del medi ambient i que adopten mesures d'eficiència energètica o reducció d'emissions en els seus programes de govern. Aquesta és la veritable hora que compta. La que sumada a «totes les hores d'esforç» converteixen els ajuntaments en autèntics vectors de canvi i superació de models energètics obsolets basats en els combustibles fòssils.

Des de 2007, 187 països del món s'han volgut sumar a la iniciativa

Aquesta campanya global de mobilització contra el canvi climàtic organitzada per WWF va néixer a Sidney l'any 2007 i des de llavors s’ha estès a 187 països, milers d'empreses, centres educatius i entitats que sumen la seva veu per demostrar que un futur basat en les energies netes és possible.

L'ONG posa el focus en el gran repte ambiental del canvi climàtic i en la necessitat d'augmentar l'ambició i accelerar els compromisos per demostrar que el camí cap a un desenvolupament sostenible, lliure d'emissions, està en marxa i és imparable. WWF és una organització que vetlla per la conservació global de l'ambient i de la natura. Actualment és present a més d'un centenar de països, compta amb el suport d'uns cinc milions de persones i realitza més de 2.000 projectes a l'any.


Comentaris