GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Valls celebrarà la Diada amb castells i el Cant dels Segadors

Els actes tindran lloc aquest dilluns dia 10 a partir de les 8 del vespre
Valls celebra la Diada a la plaça del Blat. | Ajuntament de Valls/Pere Toda

 

La capital de l'Alt Camp commemorarà el proper dilluns, dia 10 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, com a vigília dels actes centrals que es desplegaran en el conjunt del país l’onze de setembre. La plaça del Blat acollirà, a partir de les vuit del vespre, les principals activitats, que comptaran amb el cant de l’Himne Nacional de Catalunya, 'Els Segadors', a càrrec del Suite Cor de Valls, i amb l’actuació de les dues colles castelleres dels Xiquets de Valls.  La Colla Joves i la Colla Vella hi arriben en un gran moment de forma, després de la gran actuació a la Festa Major de Vilafranca, on van descarregar castells de gamma extra.

 

El programa del dia 10 de setembre a la tarda es desenvoluparà de la següent manera:

20.00 hores. Plaça del Blat. Entrada de les colles castelleres dels Xiquets de Valls, realitzant-la la Colla Joves pel carrer de la Cort i la Colla Vella pel carrer Major.

20.15 hores. Vestíbul de l'Ajuntament. Sorteig de l'ordre de l'actuació castellera amb els dos caps de colla per determinar l’ordre de la diada.

20.25 hores. Plaça del Blat. Cant de l’Himne Nacional de Catalunya “Els Segadors”, interpretació conduïda pel Suite Cor de Valls i acompanyada pel públic assistent, mentre es desplega la senyera des de l’edifici de Can Segarra.

Tot seguit, les colles aixequen simultàniament dos pilars de cinc.

20.30 hores. Plaça del Blat. Actuació castellera amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, quarta cita del calendari local al quilòmetre casteller. Cada colla completa el seu torn en la ronda abans de donar pas a l’altra agrupació, mentre la diada es desenvolupa amb tres rondes més una de pilars.