S’ensorra un mur situat al costat del Museu Casteller de Valls

Demà al matí, ja amb llum de dia, s’estudiarà amb més detall si l’ensorrament pot haver afectat els arcs medievals que es troben a prop del complex museístic

Aquest dijous al vespre s’ha produït l’ensorrament d’un mur situat en construccions de la zona dels arcs medievals que es troben a prop del Museu Casteller. La regidora d’Actuacions Públiques, Barri Antic i Patrimoni, Judit Fàbregas, i tècnics municipals s’han desplaçat per analitzar l’abast de l’afectació.

Fonts municipals expliquen que aquest divendres dia 7 de setembre al matí, ja amb llum de dia, «s’estudiarà amb més detall si l’ensorrament pot haver afectat aquests arcs, que estava previst de recuperar patrimonialment», i també quines són les actuacions a realitzar per «garantir de manera immediata la seva estabilitat». L’ensorrament, que no ha afectat l’edifici del Museu Casteller, ha fet malbé part d’una tanca que delimitava l’espai on es troben els arcs.

La regidora, també ha explicat que des de l'Ajuntament ja es treballa en un projecte per intervenir en aquesta zona, una actuació que ja es va informar a la comissió de patrimoni municipal.  La causa més probable de l'ensorrament són les intenses pluges  que s'han precipitat durant les darreres hores, segons han informat des de l'Ajuntament de Valls. 

Valls adjudica l'última fase del Museu Casteller 

La casualitat ha volgut que, hores abans de produir-se l'esfondrament, el consistori hagi aprovat a la Junta de Govern municipal l'adjudicació definitiva de la museografia del Museu Casteller de Catalunya. 

La unió temporal d'empreses de la firma Croquis amb les companyies BTM Sound i Eurocatalana Obres i Serveis seran les encarregades de dur a terme aquests treballs, que es troben emmarcats en l'última de les fases per completar aquest equipament situat a la plaça del Blat. La seva tasca serà la del subministrament i instal·lació completa de la museografia dissenyada i les obres d’adequació inherents de l’edifici del Museu Casteller.