GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Valls viu la Gran Festa de la Calçotada amb 40.000 visitants vinguts d'arreu

L'esdeveniment que dona el tret de sortida a la temporada preveu servir uns 60.000 calçots
La Gran Festa de la Calçotada a Valls 2019 | Àngel

 

Uns 40.000 visitants d’arreu han omplert els carrers de Valls aquest diumenge per participar en la 38a Gran Festa de la Calçotada. Aquest multitudinari esdeveniment marca l'inici de la temporada del calçot, que s'allarga fins a l'abril. Com cada any, s'han organitzat demostracions de coure calçots a la graella, concursos d'elaboració de salsa i de cultivadors, i degustacions populars.

 

Com és habitual en els darrers anys, el Concurs de Menjar Calçots és el que atreu més públic, entre ells diversos visitants japonesos, i també mitjans de comunicació internacionals. Es calcula que durant la jornada se serviran uns 60.000 calçots, una xifra que, al conjunt de la comarca, s’enfilarà a les 300.000 cebes. 

 

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatges de la Gran Festa de la Calçotada d'aquest 2019

 

 

Carlos Fontecha guanya el 34è Concurs de Menjar Calçots

Durant la Gran Festa de la Calçotada de Valls se celebren tres concursos: el de Menjar Calçots, que enguany ha arribat a la seva 34a edició; el de Cultivadors de Calçots, en la seva 32a edició, i el 38è Concurs de Salsa de Calçotada. El concurs més popular i el que aplega més expectació és el de menjar calçots, on els participants —enguany, 37— han de menjar-se el màxim de calçots en 45 minuts.

 

Aquest any, el guanyador ha sigut Carlos Fontecha, de Rubí, que s'ha menjat 184 calçots amb un total de 2.245 grams. «Estic molt content, he tingut sort que els meus contrincants han afluixat una mica abans que jo», ha afirmat Fontecha. El guanyador ha explicat que el moment més crític ha estat a partir dels 160 calçots. «He començat molt fort i l'últim fart de 175 a 200 era l'important, havia d'intensificar i cruspir-me els màxims perquè si no, no guanyaria», ha sentenciat. Tot i haver guanyat, no ha pogut superar el rècord del guanyador de l'any anterior —el barceloní Adrian Wegrzyn—, que es va menjar 5,8 quilos de calçots. Amb tot, després del concurs, Fontecha ha assegurat que estava tip i que passaria la tarda descansant. A més, entre bromes, ha dit que «haurà d'anar un parell de vegades al lavabo».

  

 

 

El segon ha sigut Alexander Staab, de Calafell, amb 2.207 grams, és a dir 163 calçots. Finalment, la tercera posició és per Diana Andrade, de Tarragona, que s'ha cruspit 158 calçots, un total de 2.195 grams, i que s'ha convertit en la primera dona en entrar al pòdium. La concursant ha participat amb un grup d'amics i ha rebut el suport de la seva família que, en tot moment, no l'ha parat d'animar.

 

Pel que fa al Concurs de Cultivadors de Calçots, el primer premi se l'ha endut Isidre Coll Recasens, del Pla de Santa Maria. En segona posició han quedat els Germans Blanc, d'Altafulla; mentre que en tercer lloc hi ha quedat Jordi Rovira, de Torredembarra. 

 

Finalment, en el Concurs de Salsa de Calçotada, la guanyadora ha sigut Andrea Cabrera Pozo, de Valls; en segon lloc, Maria Mercè Tomàs Alonso, també de Valls; i en tercera posició hi ha quedat el també vallenc Pau Calduch Velázquez

 

La Gran Festa de la Calçotada a Valls 2019 | Àngel

 

Durant la jornada s'han consumit uns 60.000 calçots

En la 38 edició de la Gran Festa de la Calçotada s'han servit unes 60.000 cebes dolces, segons els organitzadors. També calculen que s'hauran consumit entre 200.000 i 300.000 calçots arreu de la comarca de l'Alt Camp, entre els servits pels restauradors i els dels particulars. «Aquesta festa la fa el bullici dels carrers, l'olor dolcenca de les cuites de calçots», ha subratllat el secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafel Castells. I ha afegit que «l'èxit ha sorprès la mateixa empresa, perquè ha anat creixent i s'ha convertit en una de les grans festes típiques i populars de Catalunya».

 

De fet, els carrers de Valls s'han inundat de turistes, vinguts amb agències i guies turístics, per participar de l'esdeveniment i, així, degustar les cebes dolces i la seva salsa en els espais habilitats de les places del municipi. Entre ells, un grup de japonesos que han explicat que han visitat la ciutat després de veure aquesta festa tradicional en un programa de la televisió del seu país. L'esdeveniment representa el tret oficial de sortida a la temporada de calçots, que enguany es presenta seca. Els cultivadors preveuen vendre entre 14 i 15 milions de cebes.