Vallspiula tanca temporada amb un sopar-tertúlia amb la xef Carme Ruscalleda

L’associació Vallspiula clourà la seva quarta temporada de Sopars-tertúlia compartint la taula amb la xef Carme Ruscalleda

Quan encara no fa 7 mesos que la multiestrellada xef catalana va tancar el restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar per engegar un nou projecte, el laboratori d’idees Cuina Estudi,  i just uns dies abans que reculli el Premi Nacional de Cultura que otorga el CONCA, s’asseurà a la taula de l’últim sopar-tertúlia d’aquesta temporada.

El sopar-tertúlia es celebrarà el proper 13 de juny a les 20.30 h, al restaurant Portal 22. Es conversarà sobre la seva manera d’entendre la vida i la passió per la cuina que es concreten en aquestes paraules: «Es tracta de treballar en el que dóna plaer i teixir complicitats amb el territori on visc, el Maresme, amb els proveïdors, amb els clients...».

Com és habitual la trobada està oberta a tothom i les persones que vulguin participar en aquest o en els propers sopars poden sol·licitar-ho per correu electrònic enviant un missatge de correu electrònic a Vallspiula. Les places són limitades fins a un màxim de 20 persones i el preu del sopar és de 27 euros.

Carme Ruscalleda que ha regentat durant 30 anys el restaurant Sant Pau, juntament amb en Toni Balam, ha aconseguit amb ell les tres estrelles Michelin el 2005, ser nomenada Premio Nacional de Gastronomía 1998 o Cocinero de Oro 2000 entre moltes altres distincions i premis professionals, socials i artístics, va tancar les portes el passat mes d’octubre.

El Sant Pau de Sant Pol, juntament amb el Sant Pau de Tòquio i el Moments de Barcelona, que codirigeix amb el seu fill en Raül Balam, són abanderats d’una cuina d’inspiració lliure basada en la cultura culinària catalana, on els productes de temporada i de proximitat són el punt de partida per a la recerca i la innovació i des d’ells defensa que “la cuina no pot espatllar el producte, que tots els productes mereixen la mateixa consideració i també que la cuina no pot ser només tècnica, també ha d’emocionar.”

Prenent el receptari tradicional català, variat i sofisticat com a punt de referència la cuinera ha creat propostes renovades amb els seu propi segell. Ruscalleda ha repensat receptes tradicionals com la sopa de pa, els peixos amb suc o els escabetxos de peix i ha reinterpretat amb mirada avantguardista plats tan nostrats com els canelons.


Comentaris