Bus urbà de Valls

Creix substancialment l’ús del transport públic urbà a Valls un any després de la gratuïtat del servei

Durant el mes de febrer de 2019 es van quantificar 8.941 viatgers, mentre que el mateix mes de 2020 els usuaris es van elevar fins als 14.007

L’1 de gener de 2020, a Valls  va entrar en funcionament el servei de bus urbà gratuït per a tota la ciutadania. Un any després, les dades indiquen l’encert en la mesura, ja que s’ha evidenciat un increment substancial del nombre d’usuaris que diàriament fan ús d’aquest transport. En aquest context, Ramon Font, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls, celebra la bona acceptació de la gratuïtat del servei i fa una valoració extraordinària de la tendència a l’alça de l’ús del transport públic a la capital de l’Alt Camp en els últims mesos, malgrat les restriccions i la reducció de la  mobilitat a causa de la pandèmia.

En aquest sentit, Font detalla a TarragonaDigital que, per exemple, durant el mes de febrer de 2019 es van quantificar 8.941 viatgers, mentre que el mateix mes de 2020 els usuaris es van elevar fins als  14.007. «Això suposa un increment del 36,17%, i aquesta dada ens indica el bon servei que ofereix el transport públic urbà a la ciutat i l’acceptació que té, en aquests moments, entre els vallencs i les vallenques», explica.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Cal tenir en compte que fins al gener de 2020, només els ciutadans majors de 65 anys i les persones amb alguna discapacitat gaudien de l'excepció de pagament de l'autobús urbà. «La bona acollida d’aquestes mesures i l'augment de viatgers va incentivar la decisió d’ampliar la gratuïtat a tots els usuaris», diu el regidor.

La pandèmia frena l’ús del transport públic

Tot i aquesta tendència a l’alça, la pandèmia ha frenat considerablement l’ús del transport públic  a la capital de l’Alt Camp, «sobretot durant els mesos de març, abril, maig i juny, que van coincidir amb el confinament total de la població, i pel tancament de les escoles», exposa  Ramon Font. No obstant això, la valoració general és positiva, ja que amb les dades de tota l’anualitat la xifra d’usuaris  de 2020 és superior a la de 2019 en les tres línies de transport que actualment hi ha en funcionament.

Bus urbà de Valls
Un dels busos a la Font de la Manxa | Albert Oliva

Nova licitació del servei

El regidor de Mobilitat vallenc atribueix la clau de l’èxit de la  bona valoració del servei urbà a la proximitat i el tracte de qualitat que ofereixen els treballadors de l’empresa. En aquest sentit, des de 1987 Forbus és l’encarregada de gestionar les línies de transport urbà a Valls, i els bons resultats han fet que l’Ajuntament hagi prorrogat el contracte  fins a dia d’avui. «D’aquí un any licitarem de nou el contracte, amb la voluntat de repensar i millorar tots aquells aspectes que facin guanyar en qualitat un dels serveis que s’ha convertit en essencials», conclou Font.

Demà, dispositiu especial

Per altra banda, per a les eleccions de demà, s'ha activat un servei gratuït i especial de l'autobús urbà a la ciutat. Aquest servei extraordinari  estarà en funcionament entre les 10.00 h i les 19.00 h i connectarà els barris i les diferents zones de Valls amb dues línies fins als col·legis electorals. Així, la Línia 1 traslladarà els electors que voten als locals de la Colla Vella i la Sala Kursaal, mentre que la Línia 2 tindrà parades al pavelló Joana Ballart o bé al pavelló Xavi Tondo. En total, aquestes dues línies del bus urbà compten amb 24 parades diferents en diversos punts per facilitar la mobilitat dels ciutadans a les 4 seus electorals de Valls ciutat.