Les ballades del seguici de Valls a les festes de Santa Úrsula!

La Fira de Santa Úrsula de Valls tanca la programació amb 55 actes celebrats i més de 3.400 espectadors

El món casteller ha llençat un missatge d'esperança des de l'emoció profunda

La Fira de Santa Úrsula 2020 de Valls ha dut a terme 55 actes en espais delimitats per fer possible el control d'accés i d'aforament, amb l'assistència de 3.402 espectadors. Per la seva banda, els concerts de Miki Núñez i Doctor Prats; les tres rutes guiades conduïdes per Eli Carnicé als Indrets Castellers; els actes del seguici vinculats al nou basilisc petit, als nous gegants petits, a la carretillada de foc i a les balladetes del seguici cerimonial, així com l'acte simbòlic del migdia de Santa Úrsula, van exhaurir les localitats.

Aquests deu actes exhaurits no van suposar que la ciutadania no pogués assistir a d'altres activitats que en general van comptar amb una molt bona participació. En aquest sentit les dues presentacions de publicacions castelleres, pràcticament plenes, van fer un salt envers edicions anteriors en el nou espai destinat a aquesta tipologia d'actes: l'equipament cultural del convent del Carme. El Teatre Principal va posar de manifest, amb el 60% d'entrades usades, que la proposta continua durant tots els dies de la Fira de la Petita Casa de la Festa era un espai que permetia que les famílies poguessin anar-hi de manera quasi permanent.

Els espais de major aforament han estat l'aparcament del barri antic amb 400 espectadors enfront dels més de 5.000 que habitualment acull, i el Centre Cultural amb 398 enlloc dels 800 consuetudinaris.

Es reivindica la part més ritual

Les dues colles dels Xiquets de Valls, acompanyats de les indispensables gralles i timbals, van fer honor a la seva bicentenària història i van explicar des de la plaça que els va veure néixer les calamitats, pandèmies, guerres i crisis econòmiques que han hagut i pogut superar, la seva capacitat de recuperar l'estabilitat en ésser afectades per pertorbacions dràstiques, en definitiva la seva resiliència.

Els quinze grups del seguici patrimonial van pujar damunt de l'escenari de la plaça del Pati, just al davant de l'única resta que queda de l'antic castell de l'arquebisbe, per evidenciar perquè literats com Narcís Oller, fotògrafs com Pere Català Pic o analistes festius com María Ángeles Sánchez l'han lloat al llarg de la història. 


Comentaris
Ferran
I quants positius??? En 2 minuts vaig comptar més de 15 persones sense màscara...