Les millors imatges de la Gran Festa de la Calçotada de Valls 2020!

Valoració més que positiva: «La Gran Festa de la Calçotada ha estat un èxit»

Milers de persones han inundat els carrers de Valls aquest diumenge. S’ha copsat la presència de turisme estranger i de mitjans de comunicació d’arreu del món

Tot ha anat sobre rodes. La Gran Festa de la Calçotada de Valls ha confirmat un any més que es troba en bon estat de forma, ja que milers de persones han pogut gaudir de la celebració aquest passat diumenge 26 de gener.

«Estem molt satisfets, la festa ha estat un èxit, tot ha sortit segons el previst i el bon temps ens ha acompanyat», ha remarcat el secretari de la Cambra de Comerç de Valls i coordinador de la Gran Festa de la Calçotada, Rafael Castells.

De fet, des de l’organització s’esperava rebre prop de 40.000 persones a la ciutat durant la jornada, una xifra que creuen que s’ha assolit, per la gran quantitat de persones que van omplir els carrers més cèntrics de la capital de l’Alt Camp i per la quantitat de desplaçaments en cotxe i autobús que s’han copsat. «No sé d’on ha sortit tanta gent!», ha exclamat sorprès Rafael Castells.

Presència de turisme estranger i de mitjans de comunicació d’arreu del món

La Gran Festa de la Calçotada suscita interès arreu del món. Prova d’això és la procedència de molts dels visitants que no se la volen perdre. «Ha vingut gent del sud de França, d’Andorra, de la resta de l’Estat Espanyol i fins i tot hem conegut un grup de visitants de Mèxic», explica.

Les millors imatges de la Gran Festa de la Calçotada de Valls 2020!
La Gran Festa de la Calçotada de Valls 2020. | Àngel Ullate

El mercat asiàtic tampoc falla a la cita, així com els mitjans de comunicació d’arreu del món. «Hem vist visitants xinesos, japonesos... També ha vingut una periodista d’una important emissora dels Estats Units i mitjans de molts llocs», diu el secretari de la Cambra vallenca.

Els espais més emblemàtics de la festa també han estat tot un èxit de participació. Així, la plaça del Blat, la plaça de l’Oli o la plaça de la Zeta han estat, un cop més, escenaris imprescindibles per visitar.

Tot i això, la imatge que queda en moltes retines és la de la plaça del Pati plena de gom a gom amb el concurs de menjar calçots, un dels moments més icònics d’aquesta festa.

Per tot plegat, la valoració és més que positiva. «Estem molt contents, tant de bo puguem conservar aquesta festa molts anys», diu Castells i remarca la feinada que fan els voluntaris que col·laboren amb l’organització de la festa per fer-la possible.

L’any vinent la festa es fa 8 dies abans

Des de la Cambra de Comerç de Valls recorden que, per no coincidir amb les Decennals 2021, la Gran Festa de la Calçotada s’avança 8 dies en el calendari i es farà el 24 de gener.

També et pot interessar:


Comentaris