Una veïna de Cabra del Camp investigada per un delicte d’odi durant l’1-O es nega a declarar

Unes 150 persones s’han concentrat davant els jutjats de Valls per donar-li suport
La veïna de Cabra del Camp acusada d'un delicte d'odi a la sortida dels jutjats de Valls. | J.V.

 

«L’11 de setembre vaig rebre una trucada per anar a recollir una citació i la meva sorpresa va ser immensa en recollir-la. Era per venir a declarar avui com a inculpada per les fotos, textos i comentaris que vaig publicar a facebook en relació amb els fets de l’1-O a Cabra del Camp».

 

Desenes de persones han donat suport a l'acusada. | J.V.

 

Suposat delicte d'odi durant l'1-O a Cabra del Camp

Aquestes han estat les primeres paraules de la veïna de Cabra del Camp, Rosa Maria Canela, que aquest matí de dilluns, 11 de febrer, ha estat citada als jutjats de Valls per un suposat delicte d’odi durant l’1-O. La veïna d'aquest municipi de l'Alt Camp s’ha acollit al seu dret a no declarar i espera, tant ella com el seu advocat, que la causa finalment s'arxivi. «No pot ser d'altra manera, si no el disbarat seria immens», ha etzibat l'acusada. En el mateix sentit, i segons ha expressat el seu advocat, «aquest procés només hauria d’acabar amb el seu arxivament».

 

A Cabra del Camp hi ha hagut diverses persones denunciades pels fets de l'1-O, però aquesta veïna  ha estat l’única cridada a declarar. Segons ha explicat el seu advocat, de Juristes per la República, la Guàrdia Civil considera que els comentaris escrits a la pàgina de Facebook «atempten contra la seva dignitat i representen un delicte d’odi contra la Guàrdia Civil».

 

La veïna de Cabra del Camp abans d'entrar als jutjats de Valls a declarar. | J.V.

 

Unes 150 persones es concentren davant els jutjats de Valls per donar suport a la investigada

La veïna de Cabra del Camp, que va exercir de jutgessa de pau durant 17 anys en aquest municipi de l'Alt Camp, no ha estat sola en la seva presència davant els jutjats de Valls. Unes 150 persones s’hi han concentrat, convocades per l’Assemblea Nacional Catalana

 

El dia abans de l'inici del judici al procés

Coincidint amb el dia previ a l’inici del judici contra el procés al Tribunal Suprem, l'acusada ha expressat el seu suport als presos i exiliats i ha manifestat sentir «llàstima» cap aquells que «ens volen mal».