Un vídeo documental explica els 100 anys del celler de Vila-rodona

A través del testimoni de socis i treballadors, els periodistes David Ortega i Cristina González han elaborat aquest film que es va presentar aquest diumenge
Presentació del vídeo documental dels 100 anys del celler de Vila-rodona. | Cedida

 

Aquest diumenge 22 de setembre va tenir lloc la presentació d’un vídeo documental que ha elaborat la Cooperativa de Vila-rodona amb motiu del centenari del celler i que és fruit del treball dels periodistes David Ortega i Cristina González. El film, recull el testimoni de socis i treballadors i explica com han estat aquests 100 anys del Celler.

 

El celler cooperatiu va rebre la primera collita el 1919. Obra de l'arquitecte vallenc Cèsar Martinell i impulsat per l’enginyer Isidre Campllonch i el vila-rodoní Pau Rabadà, és avui en dia l’únic celler modernista de Catalunya de les anomenades catedrals del vi que treballa a ple rendiment en les instal·lacions construïdes ara fa 100 anys.

 

L'evolució de l'ofici de viticultor els darrers 100 anys

Durant la presentació, el periodista i director del documental David Ortega va destacar que «gràcies al testimoniatge de les persones que hi apareixen hem pogut elaborar un documental que traspua el sentiment de què és i ha estat el celler per a Vila-rodona. Si bé no és un documental d'història, ens parla de l’evolució del celler i també de l’evolució d’un ofici, el de viticultor al llarg d’aquests 100 anys».

 

Façana principal del celler cooperatiu de Vila-rodona projectat per Cèsar Martinell l'any 1919 | Albert Oliva

 

Per la seva banda, el president de la Cooperativa de Vila-rodona, Adrià Rabadà va manifestar que «el visionament d’aquest documental ens ha posat els sentiments a flor de pell. Era un dels actes importants dels que portàvem preparant des de fa dos anys juntament amb el llibre i el cava del centenari i ara ja podem dir que n’estem molt orgullosos. És un documental on participen una vintena de socis i tots transmeten el que és la Cooperativa: esforç, sentiment, estima a la terra a aquest territori i aquesta professió. Ens queda un testimoni d’aquests 100 anys i el futur que ens espera molt important».

 

La presentació d'aquest documental ha estat un dels actes principals del programa del centenari que va iniciar-se el passat mes de novembre i que acabarà precisament el pròxim novembre amb motiu de la Festa del Vi jove que organitza la cooperativa.

"🌳S’aprova la reforma de la rambla central del passeig Tarradellas de Valls" "🎶La Trinca celebra els 50 anys al Teatre Principal de Valls"