Valls busca voluntaris per col·laborar en la Gran Festa de la Calçotada

La Cambra de Comerç fa una crida per fer «possible una de les grans festes» de la capital de l'Alt Camp

La Cambra de Comerç de Valls està duent a terme una campanya per captar voluntaris per ajudar en l'organització de la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc el proper 27 de gener. Es tracta de col·laborar unes hores el diumenge al matí en el desenvolupament de les diverses activitats que s'organitzen pels carrers i places de la ciutat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tothom que hi estigui interessat a participar-hi es pot adreçar a les oficines de la Cambra de Comerç de Valls, al carrer Jacint Verdaguer 1, o bé trucant al telèfon 977 600 909.

La temporada de calçotades ja ha començat

La temporada de calçotades va donar el tret de sortida, de manera oficial, amb l'arrencada simbòlica dels primers calçots el dissabte 24 de novembre a Valls. Carme Ruscalleda va ser l'encarregada de fer els honors de la 5a Jornada Gastronòmica i va rebre el reconeixement 'Amiga de l’Autèntica Calçotada de Valls.

Sentit record per Àngel Solé, ambaixador vallenc de la calçotada

En aquesta cinquena edició es va homenatjar al cuiner vallenc, Àngel Solé, que va morir en un accident de trànsit el desembre de l'any 2017. En homenatge, les dues colles dels Xiquets de Valls van aixecar dos pilars en la seva memòria. Solé havia participat activament en aquestes jornades i és considerat un dels impulsors de la restauració del municipi. Segons els organitzadors, es tracta d'una distinció honorífica i vitalícia creada per premiar la seva trajectòria i per la defensa de l'origen vallenc i de la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls que en feia el xef.

Ara comença l’autèntica temporada de calçots

La temporada de calçots a Valls va arrencar tímidament el mes de novembre, tot i que s’espera que a partir d’aquest mes de gener s’animi. Com cada any, al novembre, alguns restaurants s'avancen i volen oferir els primers calçots de l'any als seus clients. Però de vegades demanda i oferta no van al mateix ritme i enguany el conreu, en general, encara no estava del tot a punt ja que les pluges i l'excés d'humitat han afectat al procés de calçat.