GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Es posa en marxa el període de votació a les propostes dels pressupostos participatius d'Alcover

El període de votació s’allargarà fins el 28 de juny
Propostes que es poden votar dels pressupostos participatius d'Alcover. | Cedida

 

L'Ajuntament d'Alcover aposta un cop més pels pressupostos participatius. Es tracta d’un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant el qual els veïns i veïnes poden decidir de forma directa sobre la destinació de part dels recursos municipals.

 

Els alcoverencs han exposat i proposat en què destinarien 18.000 euros del pressupost municipal, 3.000 euros més que en la darrera partida, per executar projectes de millora i manteniment de l'espai públic. D’aquestes idees han sorgit un total 20 propostes de les quals, 16 han estat admeses segons els criteris de les bases establertes.

 

Un cop escollides les setze propostes acceptades, i segons el calendari establert, s'obre ara el període de votació entre la ciutadania. De fet, el temps de votació va començar el passat divendres i s’allargarà fins al 28 de junt d’aquest any. Com a novetat, el període de votació s'allargarà dues setmanes.

 

Funcionament de la votació

Els alcoverencs rebran al seu domicili una butlleta amb la relació dels projectes presentats. En aquesta es podrà seleccionar una única opció i la votació es farà presencialment a l’oficina d’Atenció al Ciutadà de Ca Cosme on hi haurà a disposició de la ciutadania l'urna per a realitzar la votació dels projectes.

 

Serà necessari identificar-se per tal de poder fer la votació (amb el DNI o NIE). Podrà votar el global de la població que sigui major de 16 anys i empadronats a Alcover.

 

Finalment, es realitzarà la proposta o propostes més votades per majoria simple de vots fins a esgotar el pressupost destinat. En cas d’empat entre dues o més propostes, la Comissió Tècnica d’Avaluació adoptarà la valoració final de quines propostes han de ser escollides per a dur-les a terme. L’acte d’escrutini dels vots i publicació dels resultats es farà el 29 de juny a les 19.30 hores a Ca Cosme.

 

També et pot interessar: