El Centre de Lectura de Valls inicia un cicle de conferències sobre la vida de 21 vallencs il·lustres

Les xerrades s’inicien aquest mes de gener i s’allargaran fins al més de gener de 2021

El Centre de Lectura de Valls ha programat un cicle de conferències que porta per títol, ‘Festes Decennals 2021-21 Vallencs Il·lustres’, en el qual es divulgaran la vida i les accions d’aquests ciutadans nostres que han rebut aquest títol en el marc de les diferents Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela des de l’any 1891.

 

Aquestes conferències s’iniciaran aquest mateix mes de gener i s’allargaran fins al gener de 2021. Per la sala d’actes de l’entitat vallenca passaran diversos ponent, alguns d’ells relacionats amb la ciutat de Valls.

 

Els tres eclesiàstics nomenats Vallencs Il·lustres

La primera xerrada està programada per aquest dijous 16 de gener, a les 19.30 hores, a la sala d’actes del Centre de Lectura. En aquesta ocasió es divulgarà la vida dels tres eclesiàstics que van ser nomenats Vallencs Il·lustres: el bisbe de Vic i Barcelona Anton Palau i Térmens, el bisbe de Lleida i Tortosa Jaume Sitjó i Carbonell, i mossèn Josep Martí i Janer, fundador de la Casa Caritat.

 

La conferència anirà a càrrec de l’historiador i director del Museu de Valls, Jordi París i Fortuny.

 

A més, com a introducció, l’historiador Pol Montserrat i Rovira, ressenyarà fets singulars de les diferents Festes Decennals, començant per la de 1891 i acabant amb les passades celebrades el 2011.

 

Cap a les Decennals 2021

Des del Centre de Lectura asseguren que «moltes de les activitats que hem programat per aquest 2020 ja van encaminades a preparar-nos per les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 2021».

 

També s’està estudiant la fórmula «perquè tot aquest saber que ens transmetin els ponents amb les diferents conferències dels Vallencs Il·lustres pugui quedar recollit i se’n pugui fer difusió».