Al concert del Centre Cultural Municipal de Valls hi prendran part 350 alumnes.

La xilofonada poètica arriba a Valls amb novetats

Al concert del Centre Cultural Municipal de Valls hi prendran part 350 alumnes

Arriba a la capital de l’Alt Camp el que serà la sisena edició de la xilofonada poètica, organitzada per l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard. El projecte sorgeix, com en anys anteriors, d'un llibre de poesia per a nens i per aquest curs s'ha escollit l'Abecedari Poètic de Salvador Comelles. El llibre conté poemes dedicats a les diferents lletres del diccionari i està il·lustrat per Àngels Ruíz. S'han escollit els poemes 'La granota i el gripau', 'Nin-non', 'Desvetllat espio', 'Lectura', 'Ara arriba carnestoltes', 'Coses que m'agraden', 'El full i la fulla i Carta als reis mags de l'escola de música'.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'objectiu del treball és potenciar l'aprenentatge musical a través dels instruments Orff i de la cançó. Rosabel Bofarull,  professora i coordinadora de l'activitat, és qui ha versionat els poemes per a cor, instrumental Orff i piano. En aquest sentit, l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard aposta per propiciar la creació de nous materials musicals pensats per als alumnes del centre. Per a aquesta edició, la direcció de l'escola ha convidat els centres públics de Valls i de la comarca, en una clara voluntat d'arribar a més alumnes en un projecte que té com a base la música per a la cohesió social.

La xilofonada es dividira en tres concerts diferents: el primer, dimarts 22 de gener a les 6 de la tarda al Teatre Principal de Valls, on hi participaran els alumnes de l'escola de música, una vintena de nens de set anys, i que comptarà amb la presència de l'autor i la il·lustradora del llibre. El segon serà el dimecres 30 de gener a dos quarts de sis de la tarda a la Residència Alt Camp, per tal d'acostar la música en directe als avis del centre a través dels alumnes més joves de l'escola.

Finalment,  el tercer concert tindrà lloc el dimecres 27 de febrer a les 6 de la tarda al Centre Cultural Municipal de Valls,  en el que hi prendran part tots els alumnes de les escoles que han acceptat la invitació. Les escoles participants són Baltasar Segú, Eladi Homs,Enxaneta, Eugeni d'Ors i La Candela de Valls, Sant Ramon del Pla de Santa Maria, Joan Plana de Puigpelat, M.de Déu del Roser de Vallmoll, ZER El Francolí i ZER Atzavara. Per aquest tercer concert, que agruparà 350 alumnes de set a deu anys amb més de dos-cents xilòfons, l'escola fa un important esforç, tant econòmic com d'organització, per tal de donar forma al projecte, amb els assajos corresponents, que condueix Pol Berlinches, i per dotar el Centre Cultural de la infraestructura per a acollir adequadament tots els intèrprets.