El 112 de Reus dobla sales per poder continuar operant «en cas de contagi»

Malestar entre els treballadors del transport sanitari per la manca de material de protecció «adequat»
L'edifici del 112 a Reus ha doblat la sala per a poder continuar operant «en cas de contagi» | Laia Solanellas
 

L'edifici del 112 de Reus ha pres una decisió per a poder continuar funcionant en cas de produir-se un contagi per coronavirus. El centre ha doblat una de les sales per a poder continuar rebent trucades en cas que s'hagués de tancar l'actual. I pel que fa als treballadors del 061, aquests estan duent a terme la seva activitat laboral amb mascaretes, segons han apuntat a aquest mitjà fonts del sector.  Comissions Obreres (CCOO) ha explicat, en referència als empleats del 061, que «la plantilla està treballant sense les mesures que estableixen les autoritats sanitàries». El sindicat ha remarcat que «no s'ha reforçat la neteja de les instal·lacions i les mascaretes del 061 les han donat els treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM)».

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

La situació que es viu a Reus, amb la plantilla del 112 altament preocupada, és extensible a la resta de treballadors del 112 i del 061 del país. Els sanitaris s'han mostrat preocupats per una possible saturació del servei i han posat, com a exemple del «desgavell» que estan vivint, la visita que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, va fer el passat cap de setmana a les instal·lacions del SEM, hores abans de fer públic que havia donat positiu per coronavirus

 

La notícia de la iniciativa presa pel 112 de Reus s'ha conegut 24 hores després que la sectorial dels treballadors del transport sanitari del sindicat UGT deixés constància del seu malestar, davant dels seus afiliats, pel que fa a «la manca d'equipaments adequats que estan patint».

 

«Mascaretes d'inferior nivell de protecció»

En un comunicat signat aquest dilluns, 16 de març, a Barcelona, Ramon Vilella, secretari general del sindicat del Transport Sanitari, ha explicat, als seus afiliats, que «el passat 27 de febrer vaig dirigir-me a la direcció de la inspecció de Treball de Barcelona per comunicar que la falta d'estocatge de mascaretes FFP2 i FFP3 a les empreses del sector, genera que aquestes ofereixin qualsevol altre tipus de mascareta d'inferior nivell de protecció al seu personal davant de possibles casos».

 

El sindicat ha advertit que es troben davant una situació que es pot entendre com «una negligència en la seguretat dels treballadors i treballadores del sector». Vilella ha posat com a exemple el fet que «l'actualització constant dels protocols va vinculada als estocs de material de prevenció. Aquest darrer cap de setmana, l'executiva del sindicat ha evitat que els nostres vehicles es quedessin sense les mascaretes FFP2». 

 

«La manca de planificació fa que els equips de protecció s'hagin convertit en material de primera necessitat i ara, adquirir-los, és molt més car que si s'hagués fet una planificació correcta» ha reblat Vilella. 

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana