El 16 de desembre, possible data de la posada en funcionament de la variant de Vandellòs

El ministre de Foment va anunciar, ara fa un mes, que les obres de la variant del Corredor del Mediterrani «estan executades al 95%» | Adif ha anunciat la finalització de les proves
Imatge d'arxiu d'un dels trens realitzant les proves de circulació i seguretat a la variant de Vandellòs | Twitter/@trenesmania

 

Bones notícies de cara a una de les infraestructures bàsiques del territori. La variant de Vandellòs, una peça clau dins el recorregut del Corredor del Mediterrani al seu pas per les comarques tarragonines, podria entrar en funcionament el 16 de desembre. La data coincidiria amb les manifestacions que va fer el ministre espanyol de Foment, José Luís Ábalos, en la seva visita a meitats de setembre a la província per conèixer l'estat d'execució de les obres.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tanmateix, la data encara no és oficial. Ni subdelegació del govern, ni el ministeri ni Adif van voler confirmar-la però, en l'àmbit polític, diputats estatals tarragonins la donaven per bona. En el perfil de Twitter especialitzat en informació ferroviària, @trenesmania, piulaven, en les darreres hores, el següent: «si no hi ha problemes d'última hora, la variant de Vandellòs s'inaugurarà el 16 de desembre de 2019».

 

 

 

Així mateix, @trenesmania advertia de la necessitat d'informar els usuaris de tren de mitja distància de Cambrils i Salou que, amb la posada en funcionament de la variant, els dos municipis es quedaran sense servei de transport ferroviari al centre dels seus municipis.

 

Adif anuncia la finalització de les proves

El gestor d'infraestructures ferroviàries ha anunciat, aquest dijous, 10 d'octubre, que ha finalitzat el període de proves i recorreguts de fiabilitat a la variant de Vandellòs. Adif ha realitzat prop de 15.000 quilòmetres de recorregut per dur a terme aquestes proves. 

 

El següent pas és el període de formació de maquinistes, inclosa la preceptiva tramitació administrativa, amb l'objectiu d'obtenir la corresponent autorització per la posada en servei per part de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària.

 

«Obres executades al 95%»

En la seva visita de fa un mes a Tarragona, el titular de la cartera de Foment va assegurar que les obres de la variant «estan executades en un 95%». El gestor d'infraestructures ferroviàries, Adif, ha dut a terme en les darreres setmanes les proves de circulació i seguretat a la variant. 

 

En finalitzar aquestes proves, l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària hauria de donar el vistiplau que permetria tenir la variant activa durant el mes de desembre d'enguany.